MHP AKP'ye Tam Teslim: Üst Düzey Yetkililer Açıkladı

TAKİP ET

MHP'den son günlerde gelen "muhalefet partisiyiz" çıkışlarına ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Hande Fırat, Hürriyet'te köşesinde yayımladığı yazısında MHP'li yetkililerle yaptığı görüşmelere yer verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "MHP, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür" demiş Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise "Biz hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız. Hükümetin başarılı olması, bizim için son derece önemli" açıklamasını yapmıştı.

Hande Fırat'a konuşan MHP'li yetkililer "'Muhalefet' sözünden rahatsız edici bir anlam çıkarılmamalı, çıkmaz da... MHP 'muhalefet' sözü ile Cumhur İttifakı’ndan doğan bir sıkıntıyı ifade etmemiştir.  Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre MHP, muhalefettir. Tıpkı diğer partiler gibi. MHP, Cumhur İttifakı’nın ortağıdır ancak koalisyon ortağı değildir. MHP 15 Temmuz’un ardından Cumhur İttifakı’na katılarak, AK Parti ve hükümeti politik olarak ciddi biçimde desteklemektedir. Bu destek de devam edecektir" dedi.

'Muhalefetiz' Çıkışının 50+1 İle İlgisi Var mı?

MHP'den gelen "muhalefetiz" çıkışlarına ilişkin konuşan MHP'li yetkililer ise "AK Parti’den bugüne kadar bu yönde bir rahatsızlık işitmedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bu yönde bir rahatsızlığı olduğunu bugüne kadar iletmedi. İki liderin bir araya gelip çözemeyeceği bir konu yok. İki liderin ilişkisi pürüzsüz ve sorunsuz. Sorun çıksa da iki lider sorunları birlikte çözebilecek durumda" ifadelerini kullandı.

Bunun yanında MHP'li yetkililer anayasa çalışmaları konusunda iki parti arasında sorun olduğu iddialarını reddediyor. Yetkililerin açıklamsına göre MHP anayasa çalışmasını tamamladı ancak AKP henüz tamamlamadı. Bu konuda bir araya da gelinmedi.

Yetkililerden biri "MHP çalışmaya ve uzlaşmaya olumlu yaklaşır, kısacası 'Oturulur, çözülür ve halledilir'" dedi.

MHP AKP'ye Tam Teslim Üst Düzey Yetkililer Açıkladı