MHP'den İstifa Eden Baki Ersoy Yeniden MHP'ye Dönüyor

TAKİP ET

Bir TV programında söylediği sözlerin ardından MHP'den istifa eden Baki Ersoy yeniden MHP'ye dönüyor.

Bir TV programında enflasyona ilişkin söylediği sözlerin ardından kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve bunun akabinde partisinden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafıından MHP'ye dönmeye davet edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli tarafından Ersoy'un üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması talimatı verildiğini duyurdu.
Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında konuşan Ersoy "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek” sözlerinin ardından disipline sevk edilmiş ve Ersoy partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

"Liderime Sadık Kalacağım" Demişti

Ersoy istifa açıklamasında "Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir. Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Baki Ersoy, Bahçeli'ye Sadık Kalacağını Belirterek MHP'den İstifa Etti

mhp istifa eden kayseri milletvekili baki erson baki ersoy dönüyor