MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: İsrail'in Sivilleri Öldürmesine Karşı Çıktığımız Gibi Hamas'ın Da Sivilleri Öldürmesine Karşı Çıkıyoruz

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail-Filistin çatışmasına dair konuştu. Bahçeli "İsrail'in sivillere saldırısına karşı çıktığımız gibi, Hamas'ın da sivillere saldırmasına karşı çıkıyoruz. Biz katledilen masumların kimlik kartlarına, derilerinin rengine bakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail-Filistin çatışmasına dair konuştu. Bahçeli "İsrail’in sivillere saldırısına karşı çıktığımız gibi, Hamas’ın da sivillere saldırmasına karşı çıkıyoruz. Biz katledilen masumların kimlik kartlarına, derilerinin rengine bakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bahçeli "Kudüs İslam’dır. Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. ‘Gitti’ demekle gitmez, ‘düştü’ demekle düşmez. Sanmasınlar ki, sadece Kudüs-Gazze İslam’dır. Gazze’de insanlık değeri vurgun yemiştir. Yaşlı, çocuk, kadın bombaların canlı hedefidir. İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Gazze’nin çığlıklarına kulak tıkayanlara insan demek mümkün müdür. Gazzeli masumlar aç ve açıktadır. Konu Türk olunca, konu Müslüman olunca İnsan Hakları kimin güdümündedir." dedi.

Bahçeli konuşmasının devamında, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de tatbikat yapma kararı almasının doğru bir karar olduğunu belirtti. 

Bahçeli YSP/HDP/HEDEP kongresinde PKK propagandası yapılmasını da eleştirerek "İstiklal Marşı okunmadı, Türk bayrağı asılmadı. Bölücü terör örgütü başının sloganı atıldı. CHP ve Kılıçdaroğlu ne dedi? Yeşiller ve Sol Parti bir kez daha kostüm değiştirmiştir." yorumunda bulundu.

bahçeli hamas bahçeli filistin bahçeli israil bahçeli mhp