MHP İl Başkanı Saldırdı, MHP Lideri Bahçeli, Mansur Yavaş'ı Tehdit Etti

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş anmasına yapılan saldırı ile ilgili ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etti.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki bir grup, Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğum günü vesilesiyle Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif ve anma programına saldırmış, birçok Türk milliyetçisini yaralamışlardı.

Konuya ilişkin grup toplantısı çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üzücü olaylar yaşandı geçen hafta. Milliyetçi Hareket Partisi olarak konunun üzerinde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" ifadelerini kullandı. Anma programının yapıldığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne bizzat gelerek saldırıyı yapan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ halen görevden alınmadı.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, konuya ilişkin "Bu saldırı iç çatışma çıkarmayı amaçlayan bir provokasyon gibi. MHP’nin direkt sorumluluğunu görüyorum. Eğer sorumluluğu yoksa, Sayın Bahçeli’nin Ankara İl Başkanı’nı görevden alması gerekiyordu" açıklamasını yaptı.

Daha önce de MHP ve Ülkü Ocakları tarafından tehdit edilen birçok siyasetçi, gazeteci ve avukata saldırılar olmuştu.

MHP Ankara İl Teşkilatı Alparslan Türkeş Anmasına Saldırdı


Alparslan Türkeş Anmasına Saldırıya Tepkiler


Türkeş Ailesinden MHP İl Örgütünün Yaptığı Saldırıya İlişkin Açıklama


'Tek Adamın Türkiyesi'nde Siyasi Terör Rüzgarı

mhp genel başkanı devlet bahçeli ankara il turgay baştuğ saldırdı tehdit etti mansur yavaşı büyük şehir belediye genelkurmay başkanı