MHP'li Belediye Başkanı'ndan Zincir Market Çıkışı: Gerekirse Biz Market Açarız

TAKİP ET

Zincir marketlere ilişkin kavga devam ederken 31 bin nüfuslu Yahşihan'ın MHP'li Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz'dan açıklama geldi.

AKP istibdadının hedefi haline gelen BİM CEO’su Galip Aykaç, MHP tarafından hedef alınmış ve nihayetinde Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurmuştu.

Aykaç'ın istifasının ardından MHP'den yeni bir çıkış daha geldi. 

MHP'li Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Gerekirse belediye olarak kooperatif usulü marketler açarız" dedi. 

 Türkyılmaz, "Kasa fiyatı ve etiket fiyatı kontrolleri yapıldı. Gıda mühendisimizin eşliğinde hijyen ve gıda kontrolleri yapıldı. Ekmek gramajları kontrol edildi. Malum ülkemizde belli bir fiyat artışı var. Bunun sebeplerinden birisi de kontrolsüzlüktür. Yerelde biz Yahşihan Belediyesi olarak kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Daha da dikkat edeceğiz, amacımız vatandaşımızın daha da ucuz ürüne ulaşmasıdır. Bizim kimseyle şahsi bir husumetimiz yoktur. Vatandaşlar üzerinden haksız kazanç elde eden varsa da kimse kusura bakmasın. Yahşihan Belediyesi olarak da ’dur’ demesini biliriz" ifadelerini kullandı.

"Devlet Bahçeli'nin Emrindeyiz"

Türkyılmaz, "Biz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz. Gerekli talimatlar doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılıp vatandaşımıza uygun, ucuz ve kaliteli ürünlerin gitmesi için vatandaşı temsil eden bir belediye olarak biz gerekli işlemleri yapıyoruz. BİM CEO’sunun ne dediği hiç umurumuzda değil. Umurumuzda olan vatandaşa ucuz, uygun, kaliteli ve zamanında ulaşabilmektir" diye konuştu.