MHP'li Feti Yıldız'dan Erdoğan'ın 3. Kez Adaylığını Soran Gazeteciye: Geçin Bunları Geçin!

TAKİP ET

AKP ve MHP temsilcileri, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) geldi.

Erdoğan'ın adaylık dilekçesi, AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve MHP Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız ve grup başkanvekilleri tarafından YSK'ya teslim edildi.

Dilekçenin teslim edilmesinin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez adaylığı ile ilgili olarak yöneltilen soruya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Geçin bunları geçin. Bunlar ciddiyesiz konular" derken, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz da "Seçimle ilgili her türlü kararı almak YSK'nın kararındadır. Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir mevzuatı dikkate alarak" diye yanıt verdi. 

Yıldız, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"YSK'ya başvuruyu yaptık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendiliğinden kurulmuştur. Türkiye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve tarihi bir birlikteliktir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Türkiye'ye saldırılar karşısında ortak duruş ortaya koymaya ve uluslararası operasyonlara yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır.

14 Mayıs demokrasi bayramında Aziz Türk milleti, 1+5+2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek, attığı tokat Amerika'dan değil, Mars'tan duyulacaktır." 

Fethi Yıldız Ali İhsan Yavuz Erdoğan Cumhurbaşkanı Adaylığı YSK