MHP'li Vekil: Anime Dinsizliğe Neden Oluyor

TAKİP ET

MHP'li Milletvekili Arzu Erdem, anime dizilerin dinsizliğe neden olduğunu iddia etti.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, anime çizgi filmlerin dinsizliğe neden olduğunu iddia etti. 

Gazete Duvar'ın haberine göre bilişim teknolojilerine bağımlılığın ve tehlikeli olduğunu belirten Erdem, "eğlenceli gibi gözükse de özellikle şiddet içerikli birçok bilgisayar oyununun ve çizgi filmin çocukları tehdit ettiğini hatta ölüme sürüklediğini" öne sürdü.

"Sosyal hayattan kopan çocuklar ve gençler, oyunlardaki ve çizgi filmlerdeki karakterleri benimsiyor ve öz benliklerini reddediyor. Bu gençlerimiz o andan sonra o karakterlere bürünüyor" diyen Erdem, "mavi balina", "momo" ve "mavi bebek" gibi oyunların gençlerin intiharlarına yol açtığını belirterek bunlara "anime" dizilerin de eklendiğini söyledi.

"Hedef kitle bu kez 10-14 yaş arası çocuklarımız" diyen Erdem, "Çoğunlukla kendi kimliklerini kabul etmeyen çocuklar, izledikleri bu çizgi film karakterlerini, kendi iç dünyasında benimsiyor ve kişiselleştiriyor" diye konuştu.

"Dinsizliğe Neden Oluyor"

Anime dizilerin ve younların çocuklarda fiziksel ve psikolojik tahribata yol açtığını belirten Erdem, ayrıca aile kültürünü, aile yapısını bozduğunu, aidiyet duygusundan uzaklaştırdığını ve milli değerleri reddetmeye, dinsizliğe neden olduğunu iddia etti.

"Buna acilen 'dur' dememiz gerekiyor" diyen Erdem, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin öz benliklerini kabul etmeleri, aile kavramının önemi, milli ve manevi değerlerimiz ve görgü kurallarımız üzerine eğitim, öğretim programında ilave düzenlemeler yapılmalı. Zararlı çizgi filmlerin ve sanal ölüm tuzağı haline gelen bilgisayar oyunlarının erişiminin engellenmesi yönünde tedbirler alınmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalı" ifadelerini kullandı.

mhpli milletvekili istanbul arzu erdem anime dinsizliğe neden oluyor diziler