MHP'li Vekilin Disipline Sevk Edilmesi Sonrası İstifa

TAKİP ET

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine bir istifa haberi geldi.

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy enflasyon rakamlarının açıklananın üzerinde olduğunu söylemiş ve zamların milletin belini büktüğünü açıklamıştı.

Bunun üzerine Ersoy parti tüzüüğünün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti. 

'Zamlar Milletin Belini Büküyor' Diyen MHP'li Vekil Disiplin Kuruluna Sevk Edildi


Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan işadamı ve MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, MHP'den istifa ettiğini duyurdu.

"Milletvekilinin asli görevi milletin hakkını korumak, derdine tercüman olmak, sorunIarına çözüm bulmaktır" diyen Kılınç, "Dün MHP milletvekili Baki Ersoy vekili olduğu milletin yüksek enflasyondan dolayı beli büküldü dediği için disipline sevk edildi. Ben de geçmişte benzer eleştiriler yaptığım için parti yönetiminden uyarılar almıştım. Söylediğine bakıyorum doğru mu, evet doğru. MiIIet perişan, geçinemiyor, alım gücü kalmadı. Beni disipline sevk etmenize de gerek yok, partim olan MHP'den istifa ediyorum. HaksızIık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz her zaman hakkın yanında olacağız, Doğruyu söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba 'Bu Kadarı da Olmaz' Diyerek AKP'den İstifa Etti

mhpli vekil mustafa baki ersoy disipline sevk edilmesi sonrası istifa işadamı sedat kılınç kocasinan