MHP'li Yalçın: Mansur Yavaş Artık Hasmımızdır

TAKİP ET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Mansur Yavaş artık hasmımızdır" açıklamasını yaptı.

Alparslan Türkeş Vakfının düzenlediği Alparslan Türkeş anması MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ tarafından hedef gösterilmiş, akabinde ise bizzat Turgay Baştuğ ve emrindeki saldırganlar tarafından basılmıştı.

MHP Ankara İl Teşkilatı Alparslan Türkeş Anmasına Saldırdı


Sonrasında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak "Mansur Bey artık dikkat etsin" demişti.

MHP İl Başkanı Saldırdı, MHP Lideri Bahçeli, Mansur Yavaş'ı Tehdit Etti


Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Mansur Yavaş'a yönelik tehditleri sürdürdü. Semih Yalçın açıklamasında "Toplantı, Başbuğ’umuzu doğum gününde sözde anmak bahanesiyle Ankara Yenimahalle’de bizzat CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katkılarıyla kiralanan bir salonda tertip edilmiştir. Bir zamanlar MHP’yi CHP’lileşmekle suçlayan Yavaş, aynı CHP’nin kucağında, belediyenin yani Ankara halkının imkânlarını MHP’nin kuyusunu kazmak için seferber etmiştir. Mansur Yavaş artık hasmımızdır ve ülkücü hareketin nefesi ensesindedir" ifadelerini kullandı.

Alparslan Türkeş Vakfını Hedef Aldı

"Toplantının görünürdeki tertipçisi, Başbuğ’umuzun adını kullanan bir vakıftır" diyen Yalçın, "Oysa üyelerinin, bugüne kadar Başbuğ Türkeş’in kabrini ziyaret edip Fatiha okuduğu dahi vaki değildir. Anma bahanesiyle Başbuğ’umuzun aziz hatırasına, miras bıraktığı değerlere saygısızlık edilmekte, siyasi vasiyetine saldırılmaktadır. Çünkü Başbuğ Alparslan Türkeş, sağlığında ülkücülerin bulunacağı ve bulunması gereken yer olarak MHP’yi adres göstermiş, 'MHP dışında siyaset yaparak ülkücülük taslamak, davaya ihanettir' demiştir. Tefrika toplantısının tertipçileri arasında, bazıları bahse konu vakfın üyesi de olan İP’lilerin varlığı dikkati çekmektedir. Paravan Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz’ın ve İP sözcülerinin açıklamaları, bu organik kirli ilişkiler ağını ele vermektedir. Yani son fitne taşının altından da aynı akrepler çıkmıştır. Mansur Yavaş ise bu fitne ve tefrikanın müşevvik ve muharriki olarak perde arkasından hem malî hem siyasi destek vermektedir" ifadelerine yer verdi.

Alparslan Türkeş Vakfı, Türkeş'in ölümünden kısa bir süre sonra ailesi tarafından kurulmuştu. 

Türkeş Ailesinden MHP İl Örgütünün Yaptığı Saldırıya İlişkin Açıklama

Fotoğraf: Alparslan Yılmaz - Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri (solda), Ahmet Kutalmış Türkeş - Alparslan Türkeş'in oğlu (sağda)


Kişilerin sözleri aynen alıntılanmaktadır, TamgaTürk'ün editöryal politikasını yansıtmaz.

semih yalçın mansur yavaş artık hasmımızdır alparslan türkeş vakfı