MHP'li Yaşar Yıldırım: Hayat Pahalılığı Yönetenlerin Beceriksizliğinden Değil

TAKİP ET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, yüzde 83,45'lik enflasyon ve yaşanan hayat pahalılığının nedeninin iktidarın yanlış politikaları olmadığını savundu.

MHP tarafından "Adım Adım 2023 Köyüm Benim" adıyla köylerde başlatılan toplantılara katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Elazığ Poyraz'da katıldığı toplantıda yüzde 83,45'lik enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin "Bu Türkiye'yi yönetenlerin beceriksizliğinden veya yeteneksizliğinden değil, bu dünyadaki bizim kontrolümüzün dışında gelişen hadiseler bizi buraya getirdi" iddiasını öne sürdü.

"Aralık'tan İtibaren Enflasyon Aşağıya Çekilecek"

"Bunlar çözülecek mi? Çözülecek elhamdülillah" diyen Yıldırım, "Haziran ayından beri ciddi şekilde memurumuza, emeklimize enflasyona göre zam verildi. Bu sene Türkiye çiftçisinin ilk defa ben fiyatları beğendiğini, kabul ettiğini gördüm. Allah nasip ederse Aralık'tan itibaren de inşallah enflasyon aşağıya doğru çekilecek, asgari ücrete de enflasyon oranında zam gelecek, memura da emeklimize de gerekli iyileştirmeler yapılacak" ifadelerini kullandı.

"Onların Asıl Meselesi Demirtaş, Kavala"

CHP'nin derdinin ekonomi değil Demirtaş ve Kavala olduğunu belirten Yıldırım, "Kavala niye içeride, Demirtaş niye çıkmıyor? Gelir laf oraya, dolana dolana ekonomi kullanılır. Vatandaş çöpten besleniyor diye ajitasyon yapılır ama asıl meseleye gelir. Oranın asıl meselesi de Kavala'yı ve Demirtaş'ı içeriden çıkarma. Ekonominin, enflasyonun, hayat pahalılığının problemini çözecek Cumhur İttifakıdır, Sayın Cumhurbaşkanımızdır" diye konuştu.

mhp mhpli genel başkan yardımcısı yaşar yıldırım hayat pahalılığı yöneticilerin ülkeyi beceriksizliğinden yeteneksizliğinden değil