MHP Lideri Bahçeli 'AKP'nin Şeyhülislamı' Ali Erbaş'a Sahip Çıktı: Deizmin, Ateizmin ve Agnostisizmin Pençesine Düşenlerin...

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eleştirilerin odağındaki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sahip çıktı.

Yaptığı yazılı açıklamada "Diyanet İşleri Başkanının duasına tahammül edemeyenler öyle bir noktaya gelmişlerdir ki, Atatürk'e ve laikliğe savaş açıldığını iddia edecek kadar izan ve insaflarını kaybetmişlerdir" diyen Bahçeli, "Yapılan duayı karalamak maksadıyla, 'Şeriat çığlığı, anayasal suç, Taliban’la aynı şey isteniyor' şeklinde tevil edenler faşist ve despotik siyasi angajmanlarının kölesi haline gelmişlerdir" ifadelerini kullandı.

"Milli ve manevi değerlerimizle bağları koparan, kurulmuş köprüleri bütünüyle havaya uçuran bu bedhahların İslam dinine alerjileri tedavisi imkansız klinik vaka düzeyindedir" diyen Bahçeli açıklamasında, "Müslüman bir ülkede, temeli atılan veya yeni yapılan bir binanın duayla değil de başka türlü hangi yolla açılacağını sözde laiklik bekçisi rolüne bürünen kalpazanların açıklamalarında ayrıca yarar görülmektedir. Bu niyet ve zihniyet failleri, aynı şekilde laikliğin de karşısında hizalanan, laikliği asıl manasından soyutlayan inanç ve irade muhalifleridir" ifadelerine yer verdi.

Demokratikleşme ve Özgürleşme Çağrılarını Ateistleşme Tehdidi Olarak Niteledi

"Deizmin, ateizmin ve agnostisizmin pençesine düşenlerin, bir başka anlatımla kalbi katılaşıp vicdanı buz tutanların dua ve niyazlarımızdan rahatsızlık duymaları, bir kaşık suda fırtına koparmaları inancımızın iffetinden hiçbir şey kaybettirmeyecektir" diyen Bahçeli "demokratikleşme ve özgürleşme çağrılarını" ateistleşme tehdidi olarak tanımladı.

"Onlar dayatıyor ya da istiyor diye Müslüman Türk milleti hak yolundan, hidayet çizgisinden asla dönmeyecektir" diyen Bahçeli, "Merhum Cemil Meriç'in ifadesiyle, 'Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır.' Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır. Onun hedef alınması bir bakıma din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır" ifadeleriyle Erbaş'a tam destek verdi.

Ali Erbaş Kendini Olası Din Devletinin Şeyhülislamı Olarak Görüyor

Emekli müftü ve eski CHP Milletvekili Gani Aşık, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla ters bir yanı yok" sözlerini de hatırlatarak "Kendisini olası din devletinin şeyhülislamı olarak gören Erbaş’ın da şeriat çığlıkları atması normal ama işin vahameti bu zatın, halen en büyük dini otorite olmasıdır. Ülkenin geldiği bu noktada artık kimilerinin kulağındaki pamuğu çıkarması, gözündeki çapağı silmesi gerekiyor" demiş ve Ali Erbaş'a tepki göstermişti.

MHP Lideri Bahçeli AKP'nin Şeyhülislamı Ali Erbaş'a Sahip Çıktı Deizmin Ateizmin ve Agnostisizmin Pençesine Düşenlerin...