MHP Lideri Bahçeli'nin 'Batı'nın Etki Ajanı' Deyip Hakaret Ettiği, 'Abdülhamid'i Sevmeyen' Bazı Türk Büyükleri

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli müstebit Sultan II. Abdülhamid'e övgüler düzdü.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında müstebit Sultan II. Abdülhamid'i öve öve bitiremediği gibi Abdülhamid'i "sevmeyenlere" demediğini bırakmadı. 

Bahçeli: NATO'dan Ayrılmak Tercih Olarak Gündeme Alınmalıdır


Abdülhamid'i sevmeyenlerin "tarih cahili" olduğunu iddia eden Bahçeli, "Abdülhamid'i kimler sevmiyorsa, tedavi edilmemiş kuyruk acısını hala kimler çekiyorsa onlara dikkat edeceğiz, çünkü onlar Batı'nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır. Üstelik 1900'lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların günümüzdeki mültezimleridir" ve bu kişileri "sömürge bakiyeleri" olarak niteledi.

"Abdülhamid'i Ermeni çeteciler sevmez, Siyonizm müellifleri sevmez, sömürgeciler sevmez, casuslar sevmez, Türk ve İslam düşmanları hiç sevmez" diyen Bahçeli, Abdülhamid'i sevenlerin ise Müslüman Türk milleti olduğunu söyledi.

Abdülhamid'i Sevmeyen, Bahçeli'nin Hakaret Ettiği Bazı İsimler

Bahçeli'nin ağzına geleni söylediği, "1900'lü yılların başında sahnelelen kahpe oyunlar" ile suçladığı, casus, Türk ve İslam düşmanı olarak nitelediği isimlerin başında Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Gazi Paşa henüz subaylığının ilk yıllarında Suriye'de Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'ni kurarak istibdada karşı mücadele başlatmıştı.

Büyük Gazi'nin yanı sıra Türk Cumhuriyeti'nin diğer Mareşali Fevzi Çakmak da onlardan biriydi ki Fevzi Çakmak, bizzat Alparslan Türkeş'in söylediği üzere "Partilerinin kurucusudur." Türkeş, MHP'nin kendisini bir devamı olarak gördüğü Millet Partisi'ni kastediyordu.

MHP lideri Bahçeli'nin bu ithamları yönelttiği isimler arasında Enver, Cemal ve Talat Paşalar da yer alıyor. Üç Paşaların üçü de Bahçeli'nin isimlerini beraber anmaktan çekinmediği Ermeniler tarafından şehit edilmiştir.

Ayrıca İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy da "Abdülhamid'i sevmediği için" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hakaretlerine uğrayan isimler arasında yer alıyor. Üstelik bugünün "tarih cahili" İslamcılarının rüyasını gördüğü ve gerçekmiş gibi neşriyat dahi yaptığının aksine Âkif, Abdülhamid'in istibdat rejimini asla affetmemiş, pişman olmamıştır. Mithat Cemal Kuntay (ki Âkif'in yakın dostudur), Meşruiyetin iadesinin ardından Abdülhamid'in Meclis-i Mebusan'da alkışlanması üzerine Âkif'in öfkeden deliye dönerek oradan ayrıldığını "Akif, üç padişahtan Reşad'a kızıyor, Hamid'den iğreniyor, Vahdeddin'e hem kızıyor, hem de iğreniyor" ifadeleriyle anlatır.

Bunlara İttihat ve Terakki'nin hemen tüm mensupları ve erken Cumhuriyet dönemi aydınları ve devlet adamlarının ezici çoğunluğu da dahildir. Devlet Bahçeli'nin "Abdülhamid'i sevmedikleri" gerekçesiyle hakaret ettiği Türk büyüklerinin isimleri, saymakla bitecek gibi değildir.

mhp genel başkanı devlet bahçeli batı etki ajanı dediği abdülhamid sevmeyen bazı türk büyükleri