MHP'liler AKP'nin HDP'yle Görüşmesini 'Prosedür Gereği' Diye Savundu

TAKİP ET

MHP'li kaynaklar, AKP'lilerin HDP ile görüşmesini "prosedür gereği" diye savundu.

Son günlerde AKP'den Kürtçü terör örgütü PKK/KCK ile bağıyla bilinen HDP'ye yönelik "sıcak" mesajlar geliyor.

AKP'li milletvekillerinin başörtüsüyle ilgili anayasa teklifine ilişkin HDP'yi ziyaretinin ardından gelen tepkilerin akabinde AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve AKP'li eski Milletvekili Mehmet Metiner, partilerinin HDP'ye ilişkin tutumunu netleştirmesi gerektiğini söylemişti.

AKP'li Mehmet Metiner'den Bir İtiraz Daha: HDP'yi PKK İle Bir Tutmak Doğru mu?

Bunun ardından AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri "yeni bir çözüm süreci olabileceğine" ilişkin bir açıklama yaparak HDP ile yapılan görüşmeye destek vermişti.

AKP'li Vekil: HDP Legal Bir Parti, Anayasa Değişikliği İçin Desteğine İhtiyacımız Var

MHP'liler 'Prosedür Gereği' Diye Savundu

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan MHP'li kaynaklar, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yapacağı konuşmayı işaret ederek "Salı'yı bekleyin" demişti.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi isimler, "muhalefet kriz gerekçesi arayışına girişmiş durumda" dedi ve "Görüşme ülkenin geleceğini belirlemek için yapılmadı. Gizliden hiç yapılmadı, buradan kimse kendini temize çekme fırsatı çıkaramaz" ifadelerini kullandı.

HDP'ye yapılan ziyaretin "sadece bir prosedür ve teamül gereği olduğunu" savunan MHP'liler, HDP'ye gidilmesinin Cumhur İttifakı'nın görüşlerinde bir farklılığa neden olmadığını söyledi.

Bahçeli'nin yarın grup toplantısında tepkilere vereceği cevaba ilişkin konuşan MHP'li isimler, "Kendilerini bizim üzerimizden temize çekmek isteyenler, kriz için ellerini ovuşturanlar gereken cevabı alacak" diye konuştu.

mhp mhpliler akp hdp görüşmesini prosedür gereği diye savundu