MHP'liler Tehdit Ediyordu: 'Sokak Kedisi' Muhabiri ve Eşi Silahlı Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

MHP'liler tarafından tehdit edilen "Sokak Kedisi" YouTube kanalı muhabiri Ebru Uzun Oruç ve eşi silahlı saldırıya uğradı.

Bir sokak röportajında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilmesi nedeniyle tehditlerle karşı karşıya kalan Sokak Kedisi adlı YouTube kanalı ile tanınan Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç, İstanbul Bağdat Caddesi'nde hedef alındı.

İki saldırgan, Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç'a silahlı saldırı düzenledi. Uğradıkları saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Ebru Uzun Oruç, "Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyetteyiz" dedi.

Tehdit Edildiklerini Açıklamıştı

Oruç, bundan birkaç gün önce MHP'liler tarafından tehdit edildiklerini "'Seni Sorduk' serimizde MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'yi sorduğumuz için, cevaplardan memnun olmayan MHP'li vekillerce hedef gösteriliyor, MHP teşkilatları tarafından yüzlerce tehdit mesajları alıyoruz!" ifadeleriyle duyurmuştu.

Tehditlere İlişkin Açıklama Yapmışlardı

Sokak Kedisi YouTube kanalından saldırı öncesinde yapılan açıklamada "Halkın verdiği cevaplardan memnun kalmayan MHP'li vekillerin, MHP il ve ilçe teşkilatlarının, sözlü taciz, hakaret, tehdit içeren ve özellikle açıkça hedef göstererek, örgütlü bir şekiilde yaptıkları paylaşımlarına maruz kalmakla beraber, yüzlerce de tehdit mesajı aldık" ifadelerine yer verilmişti.

MHP'lilerin Siyasi Saldırıları

MHP daha önce pek çok saldırıyla gündeme geldi. Kısa bir süre önce MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Gözel, DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Yenerer'e ve beraberindeki bir gazeteciye 10 kişiyle birlikte saldırarak hastanelik etmişti.

MHP'lilerin DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer'e Saldırısının Arka Planı: Saldırgan 2 MHP'li Gözaltında


Bundan önce de siyasileri ve gazetecileri hedef alan pek çok saldırı gerçekleşmişti. 

'Tek Adamın Türkiyesi'nde Siyasi Terör Rüzgarı

mhpliler mhp ülkücü ülkü ocakları tehdit ediyordu sokak kedisi ebru uzun oruç barış oruç silahlı saldırıya uğradı devlet bahçeli i