MHP'lilerin DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer'e Saldırısının Arka Planı: Saldırgan 2 MHP'li Gözaltında

TAKİP ET

MHP'lilerin DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer'e saldırısının arka planı ortaya çıktı.

MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı'nın başını çektiği kalabalık bir grup, dün gece yarısından sonra DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer ve beraberindeki gazeteci Hüseyin Ölger'e saldırdı. Yaralanan Ölger ve Demirer'in hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

DEVA Partisi İl Başkanı, MHP'lilerin Saldırısına Uğradı


Karaman'ın İmaret Mahallesi İmaret Caddesi üzerinde bulunan bir çay bahçesinde "Karaman'ın Sesi" sitesinin sahibi Hüseyin Ölger, eski MHP İl Başkanı ve bağımsız milletvekili adayı Mustafa Köpüklü ve DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer oturuyordu. Çay bahçesine gelen MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Gözel'in başında bulunduğu 10 kişilik MHP'li grup Demirer ve yanındakilere saldırdı.

MHP'li Belediyenin Usulsüzlüğünü Gündeme Getirdiler

Saldırıya ilişkin Sözcü'ye açıklama yapan DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer, olayın arkasında MHP'li Kazım Karabekir Belediyesi'nde yaşanan imar usulsüzlüğünü gündeme getirmelerinin olduğunu ifade etti.

"Kaçak İnşaatı Belediye Encümeni Opere Ediyor" | "Kaçak Yapıda Belediye Araçları Kullanılıyor"

İlçede kaçak bir yapının inşaatıyla ilgili belediyenin denetim yapmadığını söyleyen Demirer, "Bu inşaatı da belediye encümeni opere ediyor. Bir şahıs yapının kaçak olduğuyla ilgili kaymakamlığa ve belediyeye bu yapının kaçak olduğuyla ilgili başvuruda bulunuyor. Konuyla ilgili bir araştırma başlatmak amacıyla biz de bunu yerel basında bir internet sitesinde haberleştirdik, bildiri yayınladık, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda orada belediyenin araçlarının kullanıldığına yönelik elimizde video var kaçak bir yapıda belediyenin araçlarının kullanılması söz konusu" dedi.

Burak Demirer Saldırı Anını Anlattı

Eski MHP Karaman İl Başkanı Mustafa Köpüklü ve bazı arkadaşlarıyla çay bahçesinde oturdukları sırada MHP Merkez İlçe Başkanı Gözel ve "ekibinin" gelerek kendilerine doğrudan saldırdıklarını anlatan Demirer, "9 kişilerdi, yüz çevremde, bel ve bacak bölgemde darp izleri var. Hastaneden eve geldim, karakola gideceğim ve suç duyurusunda bulunacağım. Genel başkan yardımcılarımız geliyor, zaten konu hakkında açıklama da bulunacağız. Olayın görüntüsü var. Çay ocağının güvenlik kamera görüntülerini arkadaşlarımız aldılar ama daha izleme durumu olmadı" diye konuştu.

2 Saldırgan Gözaltında: DEVA Partililer Karaman'a Gidiyor

Olayın ardından saldırganların başında olan MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Gözel ve bir saldırgan gözaltına alındı. DEVA Partisi Genel Bakan Yardımcısı Sadullah Ergin ve Mustafa Yeneroğlu'nun Karaman'a gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

mhplilerin mhp karaman il başkanı ilçe başkanı muhammet mustafa gözel gözaltında burak demirer saldırı arka planı gözaltına alındı kazım karabekir belediyesi usulsüzlük kaçak yapı belediyenin araçları kullanılmış