MHP Milletvekili Sancaklı: beIN Sports Türkiye'den Kaçmak İstiyor

TAKİP ET

MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, Süper Lig'in düşük seyir zevki ve oyuncu kalitesi sebebiyle beIN Sports'un Türkiye'deki yatırımını çekmek istediğini iddia etti.

Dün akşam Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Süper Lig’in yayıncı kuruluşu olan beIN Sports hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’deki oyuncu kalitesinin düştüğünü ifade eden Sancaklı, mevcut yayıncı beIN Sports'un Türkiye’den “kaçmak istediğini” öne sürdü.

"beIN Sports Türkiye'den kaçmak istiyor. 25 ülkenin yayınını yapıyorlar. Örneğin İngiltere liginin yayınını yapıp diğer 24 ülkeye satıyorlar, böyle bir ağ kurmuşlar. Bir tek Türkiye ligini kimse yayınlamak istemiyor" şeklinde konuşan Sancaklı, Süper Lig’in oyuncu kalitesiyle ilgili olarak ise şu şekilde konuştu:

“Niye yayınlasın seni? Mesela sen İngiliz bir adamsın, Türkiye ligini neden seyretmezsin? Niye para ödesin adam? Türkiye liginin üç seneki önceki oyuncu kalitesiyle şimdi aynı mı? Beşiktaş'ın şampiyon olduğu seneki kadroyu saysana? Sosa'yı nereden aldı Trabzonspor? Milan'dan. Hadi alsınlar şimdi? Mesut Arsenal'de oynasaydı alabilirler miydi?”

MHP Saffet Sancaklı milletvekili Galatasaray Fenerbahçe mesut Özil beIN Sports yayıncı Süper Lig kuruluş