MHP'nin Aday Listesi YSK'ye İletildi

TAKİP ET

MHP 28. dönem milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

MHP 28. dönem milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Aday listesi MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın ve Feti Yıldız tarafından teslim edildi. 

Yıldız burada yaptığı açıklamada, ortak liste eleştirilerine yanıt vererek "MHP'nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız" dedi.

Yıldız, ifadelerini şu şekilde devam etti:

"14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28'nci dönem milletvekili genel seçiminde miletvekili adaylarımızın listesini genel başkan yardımcımız Semih Yalçın bey ile birlikte YSK'ya sunmuş bulunuyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre bugün itibariyle ülkemizde 123 siyasi parti mevcuttur. Bunlardan 36'sı seçimlere katılma şartı taşımaktadır.

Oy verme hakkının sapmasına yol açan artık oy uygulaması Cumhur İttifakının yasa değişikliği ile ortadan kaldırılmıştır. Bu değişiklik kendi var eden siyasi partiye ihaneti bir meta gibi pazarlayan, demokrasimizi dejanere eden, pazarlık amacıyla kurulan tüm yapıların planlarını alt üst etmiştir."

YSK MHP Feti Yıldız Semih Yalçın