MHP'nin Bayramlaşma Programında Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR'a Yer Yok

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), bayramın ikinci günü gerçekleştireceği partiler arası bayramlaşma programını kamuoyuyla paylaştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), bayramın ikinci günü gerçekleştireceği partiler arası bayramlaşma programını kamuoyuyla paylaştı. Programda, Cumhur İttifakı’nın kurucu ortakları olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) ile ittifaka dışarıdan destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi’ne yer ayrıldı. Programda, Cumhur İttifakı’na dışarıdan destek veren bir diğer parti olan Kürtçü-Şeriatçı Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ise yer almadı.

HÜDA PAR AKP listelerinden seçime katılacak

Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR’ın bayramlaşma programında bulunmaması, parti arasındaki ilişkilerin nasıl olduğu sorusunu akıllara getirdi. Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR, Cumhur İttifakı’na katılmadığını ancak ittifaka dışarıdan destek vereceğini açıklamıştı. Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde AKP listelerinden aday olacaklarını duyurmuştu. Yapıcıoğlu, “Seçime AKP listelerinden gireceğiz. Bizim için önemli olan milletvekili sayısı değil, ülkenin geleceği” demişti.

MHP CHP’yi ziyaret edecek

MHP’nin bayramlaşma programında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de yer aldı. MHP, CHP’yi saat 13.00’te ziyaret edecek. MHP ve CHP arasındaki bayramlaşma ziyareti, iki partinin seçim sürecindeki tutumlarına rağmen gerçekleşecek. 

MHP bayramlaşma hüdapar