MHP, Tehdit Edip Saldırı Düzenlediği Alparslan Türkeş Vakfının Alternatifini Kuruyor: TATSAV

TAKİP ET

MHP, etkinliğine saldırı düzenleyip sonrasında da tehditlerini sürdürdüğü Alparslan Türkeş Vakfına karşı "Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı"nı kuracağını duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı açıklamada, kısa süre önce MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki saldırganların etkinliğini bastığı Alparslan Türkeş Vakfına karşı Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı (TATSAV) adıyla bir vakıf kurulacağını duyurdu.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener'in açıkça hedef alındığı açıklamada "CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral'e hizmet eder hale gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP'nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener'in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz" denildi.

pic.twitter.com/pLkh0IY1dr

— E. Semih Yalçın (@E_SemihYalcin) December 5, 2021

Ne Olmuştu?

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki saldırganlar, Alparslan Türkeş Vakfının geleneksel olarak düzenlediği Alparslan Türkeş'in doğum günü vesilesiyle Mevlid-i Şerif ve anma etkinliğini basmış, MHP ve ülkücü hareketin sembol isimlerinden Salih Dilek, Muhittin Çolak ve Ali Uzunırmak'ı yaralamıştı. Olayları ise polis ekipleri seyretmiş, saldırganların güven içerisinde oradan ayrılmalarını sağlamışlardı.

MHP Ankara İl Teşkilatı Alparslan Türkeş Anmasına Saldırdı


Alparslan Türkeş Anmasına Saldırıya Tepkiler


Alparslan Türkeş Anmasında Saldırıya Uğrayan Salih Dilek, TamgaTürk'e Konuştu


Türkeş Ailesinden MHP İl Örgütünün Yaptığı Saldırıya İlişkin Açıklama


Sonrasında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etmiş, Yavaş ise bu tehditlere 'cevap vermeyerek' cevap vermişti.

MHP İl Başkanı Saldırdı, MHP Lideri Bahçeli, Mansur Yavaş'ı Tehdit Etti


Mansur Yavaş'tan Tehditlere Yönelik Açıklama


Alıntılar aynen yapılmıştır, TamgaTürk'ün editöryal politikasını yansıtmaz.

mhp tehdit edip saldırı düzenlediği alparslan türkeş vakfının alternatifini kuruyor