MHP'de 'Emekli Büyükelçiler Bildirisi' İstifası

TAKİP ET

MHP'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen 126 emekli büyükelçinin yayınladığı bildiride imzası bulunan eski Aydın Milletvekili ve emekli büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu MHP'den istifa etti.

Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın'ın “126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir" sözleriyle ihraç talebini duyurduğu, bildiride imzası bulunan emekli büyükelçi ve eski MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu partisinden istifa etti.

Söz konusu "emekli büyükelçiler bildirisi"nde tecrübeli diplomatlar “Kanal İstanbul, Montrö Sözleşmesi’ni tartışmaya açacaktır. Atatürk Türkiye’sinin, Lozan Antlaşması’ndan sonra en büyük diplomasi başarısı olan Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması ise Türkiye’nin İstanbul-Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açar. Kanal İstanbul’dan vazgeçilmelidir” ifadeleriyle iktidara uyarılarda bulunmuştu.

Kumcuoğlu, “çoktandır fikren ve fiilen ayrı düştüğüm Milliyetçi Hareket Partisi’nden sitifa ettiğimi bilgilerinize sunarım”  ifadeleriyle istifasını duyurdu.

MHP'de 'Emekli Büyükelçiler Bildirisi' İstifası