MHP'de Suat Başaran ve Atilla Kaya Gibi Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanlarının da Aralarında Bulunduğu 7 Kişi Parti Üyeliğinden Çıkarıldı

TAKİP ET

MHP'de 7 dikkat çekici isim "parti aleyhine faaliyet yürümek" gerekçesi öne sürülerek parti üyeliğinden çıkarıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Merkez Disiplin Kurulu'nun (MDK) Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Suat Başaran, Tahsin Eren ve Atilla Kaya'nın parti üyeliğinden çıkarılmasına karar verildiğini bildirdi.

Semih Yalçın açıklamasında "Bilindiği üzere MHP; sadece demokratik düzenin dinamikleri çerçevesinde faaliyet gösteren bir siyasi parti değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal açıdan hayati işlev üslenen dinamik bir dava ve ülkü mahfilidir. 

MHP’de liyakatsizlik ve gevşeklik göstererek ana gövdeden kim kopmuşsa marjinalleşip yok olmuştur. MHP üyesi olup geçmişte partimizin saflarında görev alan, ancak daha sonra liyakatsizlikleri sebebiyle teşkilatlarımızdan ayıklanan bazı isimler; son yıllarda hemen her kurultay öncesinde veya her seçim döneminde ortaya çıkarak camiamız içinde fitne ve tefrika üretmek için çaba sarf etmişlerdir.

Bu gibiler, MHP’ye üyelikleri sürerken; gittikleri çıkar mahfillerinde, merdiven altı ve taşeron oluşumlarda hâlâ MHP aleyhinde faaliyet göstermektedir. Kerameti davanın mehabetinde değil, kendilerinde gören ve egolarına yenik düşen söz konusu tefrika ve fitne bağımlıları için, partimizce yasa ve tüzük kurallarının işletilmesi kaçınılmaz hâle gelmiştir. MHP Merkez Disiplin Kurulu’nca; anılan gerekçelerle Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Atilla Kaya, Suat Başaran ve Tahsin Eren’in parti üyeliğinden çıkarılmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Suat Başaran'dan İlk Açıklama: Gurur Duydum

Kararla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan Suat Başaran, "Bugün MHP’den tekrar ihraç edilmişim. Atila Kaya ile birlikte yeniden ihraç edilmemden büyük bir gurur duydum. Devlet Bey sonrasına hesap yapanlara, Allah’ın ve tarihin de bir hesabı olduğunu hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

MHP'de Suat Başaran ve Atilla Kaya Gibi Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanlarının da Aralarında Bulunduğu 7 Kişi Parti Üyeliğinden Çıkarıldı