MHP'den İhraç Edilen Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti'ye Geçeceği İddia Edildi

TAKİP ET

AKP'yi eleştirdikten sonra MHP'den ihraç edilen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti'ye geçeceği iddia edildi.

MHP Ordu Milletvekili olan Cemal Enginyurt, AKP'ye yönelik eleştirinin ardından partisinden ihraç edilmişti.

İhracının ardından bağımsız statüsüne düşen Enginyurt ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Meclis'te, bütçeden sonra koltuk aritmetiği değişir" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sarıkaya yazının "Bağımsızlar yeni yuvaya" başlıklı kısmında "MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yeni yılda Demokrat Parti'ye geçerse kimse şaşmasın" ifadesini kullandı. 

Sarıkaya'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Ancak, daha büyük hareket bunların öncesinde gelecek…  Meclis Genel Kurulu’ndaki aritmetik dağılım değişecek. Bağımsız milletvekillerinden başlamak üzere bazı partilere katılımlar gerçekleşecek. Örneğin, MHP’den ihraç edilip bağımsız kalan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt yeni yılda Demokrat Parti’ye geçerse kimse şaşmasın. Zaten Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da Haberturk'te Cumartesi günkü yayınımızda "Bağımsızlardan partinize katılım olur mu?" diye sorduğumda "olabilir" yanıtını verdi. Veya başka bağımsız milletvekilleri de yeni kurulan partilere katılırsa da sürpriz olmasın. Bunun yanında bir de kurulacak olanlar var ki onların da dirsek temasının devam ettiği milletvekillerini TBMM kulislerinde iki tur attığınızda baş başa vermiş konuşurken görme olanağı vardı."

Cemal Enginyurt Demokrat Parti AK Parti MHP Politika Güncel Son Dakika güncel haberler mhp ihraç edilen enginyurt başka partiye mi geçiyor cemal enginyurt