MHP'li Belediye Başkanı AKP İçin "Allah Onlara Fırsat Vermesin" İfadelerini Kullandı

TAKİP ET

Karabük Belediye Meclisi'nde MHP'nin destek verdiği Millet Bahçesi ve konut projesine AKP grubu çekimser oy kullandı. Ardından AKP'li meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Rafet Vergili arasında yaşanan polemik büyüdü.

Karabük Belediye Meclisi'nde MHP'nin destek verdiği Millet Bahçesi ve konut projesine AKP grubu çekimser oy kullandı. CHP ve İYİ Parti de oylamada proje lehine oy verdi. Konunun gündeme alınması ve belediye encümenine yetki verilmesi oylaması AKP’nin 10 red oyuna rağmen 12 evetle kabul edildi.

Sözcü'nün haberine göre, AKP’lilerin, daha önceki oturumlarda kendilerinin meclise getirdiği havaalanı projesine MHP’lilerin destek vermemeleri nedeniyle böyle bir tutum sergiledikleri öne sürüldü.

Birkaç gün sonra basın açıklaması yapan AKP’li meclis üyeleri Belediye Başkanı Vergili’yi kamuoyunu yanıltmakla itham ederek, “07.10.2020 tarihindeki meclis toplantısında AK Parti Meclis üyeleri olarak TCDD'nin etrafının millet bahçesi olarak düzenlenebileceği yönünde görüş beyan ettik. Fakat Rafet Bey bu sözü de çarpıtarak kendisinin TCDD'nin etrafını, AK parti Meclis üyelerinin ise Kartaltepe bölgesine millet bahçesi yapılmasını teklif ettiği şeklinde bilerek yanlış beyanda bulunmuştur. Meclis toplantısının kamera kayıtlarında bu görüntü mevcuttur. Meclis toplantısının kamera kayıtlarının sansürsüz ve montajsız şekilde Karabük halkı ile paylaşılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sen Okuyunca Anlamıyor Musun?" Çıkışı

Belediye Başkanı Rafet Vergili, kendileri dışında ki partilerin meclise şartlı geldiklerini ve muhalefet yaptıklarını ifade ederek, “Her şey son dakikaya kadar meclise gelebilir. Gündem harici olunca bunun gündeme alınmasını oylarsın. Sonra gündeme alınca tartışırsın. Bu arkadaşlar sürekli olarak meclisteki çalışma yapısından rahatsız niye onun da sebebi belli değil. Gündem dışı geliyor da bu bize dayatma. Neresi dayatma? Hayır dersin oylama da geçer gidersin. Bu benim 3. dönemim ben bu döneme kadar bu kadar mantıksız kararlar alan bir meclis görmedim. Örneğin bir yeri satıp başka bir işi yapacaksın. Hayır burayı satamazsın ne demek? O zaman öbür işi de yapamazsın demek. Sen, bunu satma şu finansmanı kullan diyebilirsin. Tecrüben, bilgin varsa çözüm üretirsin. Bir daha onların meclis toplantısına da gitmeyeceğim. Neymiş gündem dışı gelmiş. Kardeşim gündem dışı gelen maddeyi sen okuyunca anlamıyor musun ? Türkçe yazmıyor mu orada? İngilizce veya Fransızca mı yazıyor? El altından mı sokuyoruz bunu yani. Okursun şurası şöyle olsun dersin düzeltilir ondan sonra oylarsın. 3 parti de aynı” şeklinde konuştu.

AKP’lilerin kamera kayıtlarının sansürsüz ve montajsız bir şekilde Karabük halkıyla paylaşılmasını istemesine karşı sert bir şekilde karşılık veren Vergili, “Şimdi bu ne demek ? Bu ahlak dışı bir konuşma bu. Şimdi biz Karabük halkıyla bunu paylaşacaksak sansür ve montaj uygulayabiliriz demek bu yani. Biz de şerefsiziz yani, biz de adiyiz yani. Bu, bu demek. Bu yazıdan sonra dilekçe göndererek görüntüleri istedi benden. Bu ayıp ve bu güvensizliktir. Ben de cevap verdim onu da söyleyeyim. Vermiş olduğunuz dilekçe de meclis toplantısının kamera kayıtlarını CD olarak istiyorsunuz, kamera kayıtlarını CD olarak tarafınıza verilmesi halinde sansür ve montaj yapılarak yanlış mana ve yorumlar çıkabileceği ihtimaline karşı tarafınıza verilmeyeceği ancak resmi inceleme durumunda kayıtların bir kopyasının devlet görevlilerine verileceğini tarafınıza bildiririm. Aldın mı cevabını şimdi? Buna ancak bu cevap verilir” şeklinde konuştu.

"Allah Onlara Fırsat Vermesin"

Seçim döneminde de havaalanına karşı olduğunu açıklayan  Vergili, “Sen kalkıyorsun benim kabul etmediğim havalanını oyluyorsun. Ben bu havaalanına karşı olduğumu her yer de söylemişim seçimi de ben kazanmışım biraz saygılı olacaksın. Ama biz istediğimizi yaparız, istediğimizi geçiririz, geçirin kardeşim. Gidin kiminle muhatap oluyorsanız olun. Karabük meclisi mi idare ediyor burayı, ben idare ediyorum. Onların meclis kararları beni ilgilendirmiyor. Bu arkadaşların da biz karar alabilmek için ikna edeceğim diye bir derdim yok. Onlar zaten şartlanmış. 2 tarafta bana karşı şartlanmış. Rafet Vergili'nin dediğini yaptırmayacaklar. Karabüklü 3 dönemdir Rafet Vergili'nin dediğini yaptırmış, siz kimsin ya! Ben de bunları bahane etmeyeceğim, ne söz verdim ise, hepsini tek tek yapacağım. Olayı büyütmeye çalışıyorlar ben de hepsine cevaplarını vereceğim. Daha da ağırını vereceğim. Bir şehir de birlik olur, beraberlik olur. 15 gün sonra çevre bakanı gelecek buraya. Bunlarla mı yapacaksın bunları. 2021 senesi Karabük'ün her yeri inşaat alanına dönecek. Görev sürem bitene kadar bütün söz verdiklerim bitecek, herkeste bunu görecek. Zaten dürüstlüğü bize öğretmelerine imkan yok. Karabük için Allah onlara fırsat vermesin bu kadarını söylüyorum” dedi.

 

rafet vergili mhp akp millet bahçesi karabük rafet vergili