MHP'li Belediye Başkanı Maden Çalışmalarına Karşı Çıktı: Üstü Altından Değerlidir

TAKİP ET

Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ilçeye bağlı yaylalarda yapılacak siyanürlü altın arama çalışmalarına karşı çıktı.

Tokat'ın Erbaa ilçesi Belediye Başkanı MHP'li Ertuğrul Karagöl, ilçeye bağlı Sakarat ve Boğalı yaylalarında yapılması planlanan 'siyanürlü altın arama' çalışmalarına tepki gösterdi. Karagöl, altın arama çalışmalarına karşı başlatılan kampanyaya destek vererek, "Erbaa'nın üstü 'altın'dan değerlidir" dedi.

Altın arama çalışmalarına karşı iki gün önce sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya Erbaa Belediye Başkanı MHP'li Karagöl de destek verdi. "Siyanürlü altın arama çalışmalarının Kozlu ve Çerkesfındıcak köylerine zarar vereceğini" belirten Erbaalılar imza kampanya başlattı.

MHP'li başkan Karagöl, altın arama sondaj çalışmalarına karşı doğalarını savunmak için 'Yeşil Erbaa Çevre Platformu'nun kuruluşuna katılarak, "Sakarat ve Boğalı yaylalarımızda açılması planlanan altın madeninin evimiz olan Erbaa’mıza,Tokat ve Amasya’da yaşayan hemşehrilerimiz ve bölgede yaşayan tüm canlılara karşı zararları ile ilgili toplantıya katıldım" dedi.

Tokat Erbaa Ertuğrul Karagöl MHP altın siyanür