MHP'li Belediye Meclis Üyeleri, MHP'li Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

Çorum'un İskilip İlçesinin MHP'li ve AKP'li Belediye Meclis Üyeleri, MHP'li İlçe Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük yapmak iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

İskilip Belediyesi'nin 5’i MHP’li 4’ü AKP'li 9 Meclis Üyesi, İlçe Belediye Başkanı Ali Sülük'ün usulsüz işlere imza ettiğini iddia etti. İskilip Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan meclis üyeleri, İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırarak gerekli incelemelerin yapılmasını istedi.

Suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca, İskilip Cumhuriyet Savcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk ve işlemlerle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur.

İskilip Belediyesi dahilindeki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerde ki her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile İçişleri Bakanlığı'nca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz ” denildi.

MHP Çorum İskilip belediye meclis üye başkan Ali sülük akp yolsuzluk usulsüzlük suç duyuru