MHP'li Belediye Pandemi Döneminde Tıp Merkezini Kapatıyor

TAKİP ET

MHP'li Etimesgut Belediyesi, 22 kişinin çalıştığı tıp merkezini kapatıyor.

Etismesgut Belediyesi, 22 sağlık çalışanının görev yaptığı tıp merkezini kapatma kararı aldı. Pandemi döneminde alınan bu karardan sonra Başkan Enver Yılmaz’ın sağlık emekçilerine, “Vasfınızdan vazgeçip, başka işte çalışmayı kabul ederseniz devam edin” dediği aktarıldı.

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, polikliniğin Cumhurbaşkanlığı genelgesindeki hükümler nedeniyle kapatıldığını öğrendiklerini söyleyerek “Belediye burayı kapatmak istemiyor. Cumhurbaşkanlığı’nın bir genelgesinden ötürü orası kapatılıyor. Düşünebiliyor musunuz, bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi, yerel yönetimin işlettiği sağlık kuruluşuyla ilgili tutum alıyor. Genelgeye göre emekli uzman çalıştırmak gerekiyormuş, herhangi bir pratisyen hekim, part time çalışmanın önüne geçiliyor. Onların da sıkıntısı var, emekli uzman hekim bulamadıkları için zorunlu olarak kapatıyorlar” dedi.

Tıp merkezinde çalışan sağlıkçılar ise, “Hükümet pandemi döneminde sağlık personeli azlığından şikayet ederken, bu sağlık çalışanları, yer gösterilmeyerek işsizliğe sürükleniyorlar” diyerek isyan etti.

 

mhp etimesgut pandemi tıp merkezi kapanıyor