MHP'li Belediyenin Usulsüzlüklerini Yazan Gazetecinin Evine Uzun Namlulu Silahlarla Baskın Yapıldı

TAKİP ET

MHP'li Osmaniye Belediyesinin usulsüzlüklerini ortaya çıkaran Hasan Tolga Balcılar'ın evine baskın yapıldı.

Elde Demokrasi Gazetesi muhabiri Hasan Tolga Balcılar, MHP’li Osmaniye Belediyesi'nde yapılan usulsüzlüklerle ilgili haberler yaptı. Belediye muhasebe müdürlerinin bindiği lüks araçlar ve emniyette dövülen kadınlarla ilgili haberlerinden sonra polis ekipleri hakkında arama veya tutuklama kararı olmadığı halde Balcılar'ın evine uzun namlulu silahlarla baskın yaptı. Terörist muamelesi yapılarak evi talan edilen Balcılar, polisler tarafından darp edildiğini ve eşinin telefonundaki darp görüntülerinin zorla sildirildiğini söyledi.

Balcılar, 7 yıldır muhabirlik yaptığını ancak son dönemde yaptığı haberler sebebiyle 2 aydır tehdit edildiğini aktardı. “Son Dakika Osmaniye” hesabından olayı duyuran Balcılar, evinin Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın talimatıyla basıldığını iddia etti.

Kayıtların Polis Tarafından Sildirildi

Ailesi ve kendisinin tehdit edildiğini söyleyen Balcılar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Basın mensubu olarak Osmaniye Belediyesindeki usulsüzlükleri ve kirli bağlantıları ortaya çıkardığım için Osmaniye Emniyet Müdürü tarafından aileme yaşatılanlar. Evime kamerasız böyle girdiler. Kendilerine ışık açan, silahsız bir bayanı korkutarak, eşimi elleri havada evin içerisinde gezdirdiler. Yaşanan hukuksuzluklar ve kötü muameleler, eşim cep telefonu ile kayıt ettiği fark edilince korkan bir bayana kötü cümlelerle, telefonunun şifresini açtırılarak kayıtların polis tarafından sildirildi” ifadelerini kullandı. 

Başına bastırılarak terörist muamelesi gördüğünü ve evinde yapılan tüm aramalara rağmen herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını belirten Balcılar, “Osmaniye Emniyeti TEM Şube Müdürü savcıya yalan söyleyerek beni, gözaltına aldırmak istedi. Hakkımda tutuklama kararı yoktu. Sadece evimde yalnız eşimin ve kızımın yanında olmak istedim. Ters kelepçe takıldım, yerlere yatırılıp başıma basıldı” dedi.

Balcılar, olay hakkında bilgi almak isteyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baskın sırasında jandarma ile polis arasında da husumet yaşandığını söyleyen Balcılar, ''Dün geldiklerinde, ‘Evinizde terör şüphelisi arıyoruz’ dedi polisler. Zaten Terörle Mücadele Şubesi’nden polislerdi gelenler. Arama emrini sordum ama TEM Şube Müdürü beni direkt götürmek istedi. Hakkımda tutuklama kararı da yok, hiçbir şey yok. ‘Evimde kızım ile eşim var’ dedim. Kamerayla girilmesi gerekiyor, hiçbir usule uymadılar. Beni dışarı çektiler. Hiçbir mukavemet göstermememe rağmen ters kelepçe yaptılar, sağ omzumu çıkardılar. ‘Bu yaptıklarınız hukuksuz’ deyince, itiraz edince jandarma ile polis de husumet yaşadı. Çünkü burası jandarma bölgesi. O sırada bir savcıyı arayarak ‘Arama yapmamıza engel oluyor’ diye tutuklama kararı istediler. Savcı da görüntü yokken tutuklama kararı çıkaramayacağını söyledi. Jandarma da bana katıldı. Sonuçta beni başka bir yere götürmek istediler ama götüremediler. Götürselerdi fiziki zarar vereceklerdi. Sonra da provoke etmeye başladılar. Eşimin telefonunu zorla alarak görüntüleri sildiler. Görüntülerde var zaten” dedi.

Belediyede Usulsüzlükler Ortaya Saçıldı

Son dönemde Belediyede açıkça usulsüzlükler yapıldığını belirten Balcılar, “Osmaniye’de son zamanlarda her şey abartıldı ve usulsüzlükler ortaya saçıldı. Belediyede muhasebe müdürünün bindiği ‘Porsche’ arabaları haber yapmıştım mesela. Emniyet’te kadınları dövüyorlardı. Çok pervasızlaşmışlardı. Burada her biri birer vekil gibi davranıyorlar çünkü siyasi bağlantıları güçlü. Belediye Başkanı Kadir Kara, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile çok yakın zaten” şeklinde konuştu.

 

mhp osmaniye belediyesi usulzülük gazeteci hasan tolga balcılar baskın polis ev görüntü sildirdiler