MHP'li İkizdere Belediye Başkanı da İsyan Etti

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın İkizdere'ye yaptığı ziyarete yönelik konuşan MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Karagöz, ziyaretin beklentileri karşılamadığını belirtti.

Cengiz İnşaat'ın İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde yapmak istediği ve köylülerin direnişi ile karşılaşan taş ocağı inşaatı AKP ve MHP arasında krize yol açtı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın İkizdere'ye ziyareti hakkında konuşan MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, AKP'li Yazıcı'nın yaptığı bilgilendirme toplantısını "yurttaşların gazını almak" şeklinde niteledi.

Halka bir şeyler söyleme konusunda çok geç kalındığını söyleyen Hakan Karagöz, ‘'İşin açıkçası bir hülle yapıldı. Bu durum projenin devamına yöre halkı tarafından büyük bir güvensizlik yarattı. Bilgilendirme, sahip çıkılma noktasında çok ama çok geç kalındı. Bunu Vali Bey de, Bakan Bey de kabul etti'' dedi.

Yapılmak istenen taş ocağının bölgede yıkıcı etkiye neden olacağını anlatan Karagöz, ''Buralar vatandaşlarımızın yaşam alanları ve iki köyü doğrudan etkileyecek. Dolaylı olarak da 4 köy ve iki mahalle direk etkilenecek. Buralarda yüzlerce ton organik çay yapılıyor, 8-10 ton bal üretiliyor, köylünün içme suyu buradan geliyor. Haliyle haklı olarak tepki gösterildi'' ifadelerini kullanan Karagöz, ''Biz, yapılan yanlışları Belediye Başkanı olarak dile getirdik'' dedi.

İkizdere'deki Katliama MHP'li İkizdere Belediye Başkanı da İsyan Etti