MHP'li Üye, Kaçak Oto Yıkama Alanı Yaptıran AKP'li Üyeye Ateş Püskürdü

TAKİP ET

MHP'li Meclis Üyesi Behçet Hikmet Susmaz, AKP'li Meclis Üyesi Mehmet Tügen'in kaçak oto yıkama alanı yaptırdığını açıkladı.

Elazığ Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Oturumda MHP meclis üyesi Behçet Hikmet Susmaz, AKP'li meclis üyesi Mehmet Tügen'in kendisine ait benzin istasyonun yanına kaçak oto yıkama tesisi yaptırdığını açıkladı. Hikmet'in sözlerini Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları doğruladı. Şerifoğulları, oto yıkama alanın yapıldığı ve yapılan yerle ilgili tutanak tutulduğunu söyledi.

MHP meclis üyesi Behçet Hikmet Susmaz, “Mehmet Tügen beyin dosyası iki defa geldi, ancak geri çekildi. Akaryakıt istasyonuyla ilgili 2016 yılında yasal olmayan bir imar planı yapılmış, Konut alanı orası sonra bir imar tadilatı yapılmış seçime üç ay kala karşı çıkmıştık. Orası akaryakıt istasyonu alanı olarak ilan edilmiş işlenmiş” dedi.

''Meclisten Geçmiş Gibi Tesis Yaptı''

Susmaz, “Bu akaryakıt istasyonu alanının ölçüleri ebatları yönetmeliklere uygun değil. Sonrasında imar tadilatı teklifi yapılmış ama tadilat teklifi daha meclise gelmeden geri çekilmiş. Sonrasında ise ‘akaryakıt istasyonun yanındaki parseli satın aldım' demiş. Sonrasında ise o parselle ilgili bir teklif gelmiş. Bu yandaki parselle ilgili daha meclise gelmeden görüşülmeden burada oto yıkama tesisi yapılmış. Orada günlerce iş makinaları çalışmış. Benzin istasyonu için yollar, dolgular yapılmış. Şimdi oraya helikopter iner. Meclis üyesi olmanın avantajları bunlar herhalde iyi kullanılmış bu avantajları. Bu arkadaşımız meclisten geçmiş gibi oraya tesis yapıyor. Ancak o kaçak tesisle ilgili bir tutanak tutulmamış” ifadelerini kullandı.

AKP’li Tügen ise MHP’li  Behçet Susmaz’ın açıklamalarına belgelerle cevap vereceğini iddia etti.

elazığ belediye oturum akp mhp hikmet susmaz mehmet tügen