MHP'nin Anayasa Önerisindeki Dini Referanslar Mürtecileri Sevindirdi

TAKİP ET

MHP'nin hazırladığı Anayasa teklifinin AKP kurmayları tarafından incelenmeye başladığı öğrenildi.

MHP'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından basın toplantısıyla kamuya duyurulan yeni anayasa taslağının Cumhur İttifakı'ndaki büyük ortağı AKP'nin kurmayları tarafından masaya yatırıldığı öğrenildi.

Bahçeli'nin açıkladığı, başlangıcında “Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk Milleti” gibi bir ifade geçen "100. yılda 100 maddelik anayasa"da, Anayasa Mahkemesi'nin "Yüksek Mahkeme" sıfatının kaldırılması ve parti kapatmalarla ilgilenecek "Yüce Divan" isimli bir oluşumun kurulması, cumhurbaşkanı ile iki yardımcısının göreve seçimle gelmesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Programı'nın Meclis onayına sunulması gibi düzenlemeler bulunuyor.

AKP kulislerinde Anayasa Mahkemesi'nin yüksek mahkeme vasfının kaldırılmadan boyunduruk altına alınmasının daha iyi olacağı konuşulurken Cumhurbaşkanı yardımcılarının göreve gelişinin de seçime bağlanmasının koalisyon görüntüsü ortaya çıkması ihtimali dolayısıyla endişeyle karşılandığıı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Programı'nın meclise sunulmasının güvenoyu gibi algılanacağı için sıcak yaklaşılmayan AKP kulislerinde ise bilhassa partinin Refah kökenli aşırı dindar kanadının, MHP'nin anayasa önerisindeki dini referansları memnuniyetle karşıladığı belirtiliyor.

MHP'nin Anayasa Önerisindeki Dini Referanslar Mürtecileri Sevindirdi