MHP'nin Gazetesi Türkgün'de ÇKP'den Ödül Hak Eden 'Uygur Haberi'

TAKİP ET

Doğu Türkistan konusundaki sessizliğini bozan MHP'nin yayın organında yayımlanan 'özel haber', 'MHP keşke sessiz kalmaya devam etseydi' dedirtti. İşgal altındaki topraklardan ÇKP'nin verdiği isimle bahsetmeye çalışan Türkgün Ankara Temsilcisi, bunu dahi başaramadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü siyasi partilerinden biri olan ve Türk dünyasının büyük lideri merhum Alparslan Türkeş'in liderliğinde gidilen 1969 yılındaki kurultay ile bugünkü adını ve logosunu kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yıllarca esir Türk yurtlarının sesine ses olduğu birikimin ayaklar altına alındığı sancılı günlerin içinden geçiyor.

Cumhur İttifakı çatısı altında seçmene hitap eden iktidar blokunun ortağı parti, gelinen noktada TBMM'de Türk dünyası ile ilgili araştırma önergelerine dahi 'evet' oyu kullanamayan bir konuma kaymış durumda. MHP'nin sınıfta kaldığı noktalardan biri ve en barizi de Doğu Türkistan davası oldu.

İşgal altındaki Türk topraklarında ÇKP tarafından işlenen insanlık suçlarına sessiz kalan MHP, AKP'nin çizgisini takip etmenin de ötesine geçerek 'Çin'e savaş mı açalım' çıkışında bulunan vekillerle TBMM'de temsil edilir hale geldi. Partinin bu tavrının seçmen tarafından da kabul görmemesi, Genel Merkez'i yeni hamleler yapmaya zorluyor.

Son olarak tabanın beklentisi doğrultusunda Doğu Türkistan konusundaki sessizlik perdesini delmeye çalışan MHP'nin ittifakın sebep olduğu şartlar nedeniyle eli kolu bağlanmışa benziyor. Soykırımcı Çin Halk Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye'yi ziyareti esnasında tepkisiz kalan, işgalci Bakan'ın AKP'li yetkililerle verdiği samimi pozlara hiçbir eleştiri getirmeyen partinin yayın organı olan Türkgün'de MHP tarihine kara bir leke olarak geçecek bir özel haber yayımlandı.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız tarafından kaleme alınan 'Uygur Türkleri Yalnız Değildir' başlıklı özel haber, Aydınlık isimli gazetenin önemsiz bir köşesinde ılımlı Avrasyacılar tarafından hazırlanmış propaganda yazılarını anımsattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun soykırımcı Bakan ile görüşmesinin detaylarını, milliyetçi seçmenin gönlünü hoş edecek bir üslupla kaleme almaya çalıştı. Ancak İslamcılarla beraber siyaset yapmanın etkisiyle milliyetçi terminolojiyi adeta tamamiyle unuttuğunu gösteren MHP'li gazeteci, tarafgir üslubu içerisinde Türk topraklarından 'Sincar Uygur Özerk Bölgesi’ diye bahsetti.

Doğu Türkistan ifadesini kullanmaktan çekinen yazarın işgali benimsemiş kaleminden alakasızlığının ve konuya ne denli uzak olduğunun delaleti niteliğinde satırlar damlamaya devam ederken kadim Türk yurdundan ÇKP'nin bölgeyi 'Xinjiang', yani 'Sincan' diye tanımladığını dahi bilmediğini göstererek 'Sincar' diye bahsetmesi de dikkatlerden kaçmadı.

kadir yıldız türkgün aydınlık mhp cumhur ittifakı doğu türkistan sincan sincar xinjiang çkp islamcı akp cumhur ittifakı ankara temsilcisi gazeteci