MHP'nin Kaybettiği Atlar İçin Bin TL Ceza

TAKİP ET

İBB'nin verdiği 100 atı kaybeden MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne bin TL'lik göstermelik ceza verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan faytonlar aracılığıyla devralınan 1177 attan 100 tanesi MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne verilmiş, MHP'li Belediye konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı. 

İBB’nin Dörtyol Belediyesi ile imzaladığı protokolde atların 50’sinin Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e, 50’sinin ise belediye iştirakında çalışan Uğur Arıkan isimli kişiye verildiği ve ilçe tarım müdürlüğünün düzenli denetiminde ilk günde 1 at, diğer 20 gün içerisinde ise en az 8 atın öldüğü belirtildi.

Atlar için gittikleri son denetimde atların ortadan kaybolduğunu fark eden Dörtyol İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine ''Atlar kaçtı'' cevabı verildi. Kaybolan atlar için yalnızca bin TL'lik bir ceza verildiğini ortaya çıkaran CHP Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer, “Atları hiç ettiler. İBB’nin sahiplendirdiği atlar 15-20 gün içerisinde ortadan kayboldu. Tarım Müdürlüğü yetkilileri ilk 20 gün içerisinde 8-9 atın öldüğünü denetimlerde fark etti. Daha sonra belediyeye bin TL cezai işlem uygulandığını söylediler.100 at için bizim de bu yöndeki araştırmalarımız sürüyor. Belediyeye güvenerek hibe edilen bu atların hiç edilmesine sessiz kalmayacak, kamuoyunu aydınlatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

mhp at istanbul büyükşehir belediyesi dörtyol kayıp