'MHRS Resmen Çökmüş, Ne Yakın Tarihe Ne de Yakın Bir İlçeye Randevu Alınamıyor'

TAKİP ET

Hastanelerdeki doktor yetersizliği bilhassa büyükşehirlerde randevu almayı imkansız hale getirdi.

Doktorların karşı karşıya oldukları kronik sorunlar nedeniyle birbiri ardına istifa ederek yurt dışına gitmesi, hudut güvenliğinin sağlanmaması ve yurda giren sığınmacılara bedava sağlık hizmeti sağlanması gibi pek çok nedenle Türk sağlık sistemi ciddi bir krizle karşı karşıya.

Kars'ta İlin Tek Kalp ve Damar Cerrahı Görevi Başında Bıçaklandı


Sorunlar yumağıyla boğuşan sağlık sistemi nedeniyle hastanelerde bilhassa büyükşehirler, yurdun pek çok yerinde birçok bölümde MHRS üzerinden randevu bulunamaz hale geldi.

Günde 7 Hekim Yurt Dışına Çıkmak İçin Sicil Belgesi Alıyor


Bu soruna ilişkin resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "MHRS resmen çökmüş! Vatandaşlar ne yakın bir tarihe ne de yakın bir ilçeye randevu alabiliyor" dedi.

Hükümeti sağlık politikası nedeniyle eleştiren Ağbaba, "Sağlık hakkını özelleştirirsen, doktorları yurt dışına kovarsan, sağlıkta şiddet konusunda etkin adım atmazsan, çalışana hak ettiği parayı vermezsen olacağı bu. Olan vatandaşa oluyor!" ifadelerini kullandı.

mhrs resmen çökmüş ne yakın tarihe de bir ilçeye randevu alınamıyor doktor hekim yurt dışına veli ağbaba chp sağlık sistemi