Miçotakis Erdoğan'a Cevap Verdi: 'Bir Gece Ansızın Gelebileceklerini' Söyleyenleri Gün Işığında Bekliyoruz

TAKİP ET

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına "Kendilerini, kimin uluslararası hukuktan yana olduğunun apaçık görüneceği gün ışığında bekliyoruz" yanıtını verdi.

Ege'de ve Akdeniz'deki fantastik taleplerinde ısrarını sürdüren ve ABD ile Avrupa'ya Türkiye'yi şikayet etmekten vazgeçmeyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu kez Fransa'dan Ankara'ya parmak salladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'nda ağırlanan Başbakan Miçotakis, Türkiye'yi hedef aldı.

"Doğu Akdeniz'de Huzursuzluğa İzin Vermeyeceğiz"

1 yıl önce Fransa ve Yunanistan arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasının önemine vurgu yapan Macron, "Bu stratejik ortaklık Doğu Akdeniz'de herhangi bir huzursuzluğa izin vermeyecek" dedi.

Macron: Yunanistan'ı Tamamen Destekliyoruz

Yunanistan'ın egemenliğini "tamamen desteklediklerini" belirten Macron, "Yunanistan'a yönelik provokasyonlar kaubl edilemez" diye konuştu.

Yunan Başbakanı Miçotakis ise "Ege ve Doğu Akdeniz'de artan Türk provokasyonlarına ilişkin bazı düşüncelerimi Cumhurbaşkanı Macron ile paylaşacağım. Fransa Cumhurbaşkanı'na ülkeme verdiği açık destek için teşekkür ediyorum" dedi.

"Bir Gece Ansızın Geleceklerini Söyleyenleri Gün Işığında Bekliyoruz"

Kendilerini tehdit edenlere cevap vermekte hazırlıklı olduklarını belirten Miçotakis, "Bir gece adalarımıza ansızın geleceklerini söyleyenlere, onları kimin uluslararası hukuktan yana olduğunun apaçık görüneceği gün ışığında beklediğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

miçotakis erdoğan cevap biir gece ansızın gelebileceklerini söyleyenleri gün ışığında bekliyoruz bekleriz