Miçotakis'ten Erdoğan'a Yanıt: Benim Ülkemde Enflasyon Yüzde 85 Olsa Ben de Konuyu Değiştirmeye Çalışırdım

TAKİP ET

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikkat çekici bir yanıt verdi. Türkiye'deki enflasyon verilerini işaret eden Yunan Başbakanı, "Eğer benim ülkemde enflasyon yüzde 85 olsaydı ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ege adalarını yasa dışı olarak silahlandıran Yunanistan'a yönelik tehdide varan açıklamaları sürüyor. 

Almanya'ya yaptığı ziyaretin ardından konuşan Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gerilimin Türk yönetiminin Yunanistan'ı tahrik etmesi nedeniyle yaşandığını iddia etti.

"Benim Ülkemde Enflasyon Yüzde 85 Olsaydı..."

"Türk yetkililer Yunanistan'ı her provoket ettiğinde cevap verirsem başka işe zamanım kalmaz" diyen Miçotakis, sonuca ulaşmayacak tartışmaların tarafı olmayacaklarını söyledi.

Erdoğan'a Türkiye'deki enflasyonu hatırlatarak yanıt veren Miçotakis, "Eğer benim ülkemde enflasyon yüzde 85 olsaydı ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım" diye konuştu.

Türkiye'de ve Yunanistan'da Enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı verilere göre Ekim ayında Türkiye'de enflasyon aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda yüzde 85,51 oldu.

Yunanistan'da ise enflasyon Eylül ayı itibarıyla yüzde 12 seviyesinde.

miçotakis kiryakos erdoğan recep Tayyip Erdoğan yanıt benim ülkemde enflasyon yüzde 85 olsa ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım yunanistan