Miçotakis'ten Türkiye'ye: NATO'daki Sözde Müttefiğimiz

TAKİP ET

Miçotakis Türkiye için "NATO'daki sözde müttefiğimiz" ifadesini kullandı.

Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan savunma işbirliği anlaşması, Yunanistan Parlamentosu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Parlamentodaki ana muhalefet partisi SYRIZA ise anlaşma için yapılan oylamada hayır oyu verdi.

Parlamentoda yapılan oylama öncesinde konuşan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Fransa ile yapılan anlaşma için "Yunanistan'ın tarihinde ilk defa, olası bir saldırı anında kıtamızın en güçlü, BM Güvenlik Konseyi üyesi ve AB'nin yegane nükleer gücü olan Fransa'nın -askeri dahil- yanında yer alacağını taahhüt ettiği tarihi bir anlaşmadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi hedef alan sözler söyleyen Miçotakis, "Bu anlaşma NATO içinde sözde müttefiğimiz olan bir ülkeden egemenliğimize yönelik tehditlere karşı savunan kalkan vazifesi niteliğindedir" dedi.

Türkiye'yi doğu Akdeniz konusunda eleştiren Miçotakis, "Yunanistan yeni bir rotaya girmiştir. Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ancak kimsenin de tehdit etmesine izin vermez. Birleşik Arap Emirlikleriyle, İsraille yaptığımız ve çok yakında ABD ile yapacağımız benzeri savunma işbirliği anlaşması da aynı amacı gütmektedir. Yunanistan bölgenin güvenlik unsurudur" şeklinde konuştu.

Miçotakis'ten Türkiye'ye NATO'daki Sözde Müttefiğimiz