Microsoft: Çin, ABD'li Seçmenleri Etkilemek için Yapay Zeka Destekli Sosyal Medya Hesaplarını Kullanıyor

TAKİP ET

Microsoft, Çin'in ABD'li seçmenleri etkilemek için yapay zeka destekli sosyal medya hesaplarını kullandığını açıkladı.

Microsoft araştırmacıları yaptıkları açıklamada, Çin'in ABD seçmenlerini etkilemek için sosyal medyada yapay zeka kullanarak bir hesap ağı oluşturduğunu belirtti. 

Washington'daki Çin büyükelçiliği sözcüsü, Çin'in sahte sosyal medya hesapları oluşturmak için yapay zeka kullandığı suçlamalarının "önyargı ve kötü niyetli spekülasyonlarla dolu" olduğunu ve Çin'in yapay zekanın güvenli kullanımını savunduğunu söyledi.

Başka bir araştırma raporunda Microsoft, birçok sosyal medya hesabının bir Çin operasyonunun parçası olduğunu belirtti. ABD Adalet Bakanlığı daha önce benzer bir operasyonu Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'na bağlı seçkin bir grup ile ilişkilendirmişti.

Hesapların Facebook ve Twitter (X) üzerinde aktif oldukları biliniyor.

ABD hükümeti daha önce de Rusya'nın 2016 seçimlerine gizli bir sosyal medya kampanyasıyla müdahale ettiğini iddia etmişti. ABD hükümeti; Çin, Rusya ve İran'ın seçmenleri etkileme çabaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Microsoft, kampanyanın İngilizce dilinde tamamen insan benzeri hesaplar oluşturabildiğini ve ABD seçmenlerini taklit etmek için üretken yapay zekanın kullanıldığını söyledi.

Üretken yapay zeka, sıfırdan görüntü, metin ve diğer medya öğelerini oluşturabiliyor.

Kaynak: https://www.reuters.com/world/china-may-be-behind-social-media-accounts-seeking-sway-us-voters-microsoft-says-2023-09-07/

çin yapay zeka abd seçimleri sosyal medya yapay zeka seçimlere müdahale Cambridge Analytica