Microsoft, Netflix'i Satın Alacak İddiası

TAKİP ET

Microsoft'un, Netflix'i satın alacağı iddia edildi.

Netflix, 2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana finansal anlamda darboğaza girmiş durumda.

Gelecek Çarşamba günü yılın ikinci çeyreği için raporlarını açıklayacak şirket, 25 yıllık döneminin en kritik zamanına giriyor.

2011 yılından bu yana ilk defa abone sayısı düşen Netflix, sadece izleyicilerini değil aynı zamanda yatırımcılarını da hızlıca kaybediyor. Borsada %70’in üzerinde düşüş yaşayan şirketin (NFLX) kısa dönemde kayıplarını durdurabileceği düşünülmüyor. Uzmanlar platformun gelecek sonbaharda 2 milyon aboneyi daha kaybedeceğini tahmin ediyor. Dolayısıyla açıklanacak raporlar Netflix’in geleceğini şekillendirebilir.

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre iirket, kısa süre önce yapılan açıklamayla reklam tarafında ortaklığı Microsoft ile kurduğunu duyurmuştu. Satış danışmanları bu açıklamanın Microsoft ve Netflix arasındaki yakınlaşmayı gösterdiğini söylüyor ve yakın gelecekte iki firmanın birleşebileceğini iddia ediyor.

Netflix’in durumu merak konusuyken olası Netflix-Microsoft ortaklığının gelecekte neleri değiştirebileceği henüz bilinmiyor. İki dev şirket şimdilik konuya dair resmi bir açıklama yapmadı.

netflix microsoft microsoft netflixi satın alacak netflix abone