Migros Yüzde 8 Zamma Karşı Çıkan 250 İşçiyi Kovduğunu Doğruladı

TAKİP ET

Migros, yüzde 8'lik zamma karşı çıkan 250 işçinin kovulduğuna ilişkin iddiaları teyit etti.

Firmanın Esenyurt deposunda çalışan işçiler yüzde 8'lik zam teklifine karşı 2 Şubat'ta protestoya başlamış ve 9 Şubat'ta 250 işçi işten çıkarılmıştı. 

Migros Emekçileri de İş Bıraktı



Migros'un zam teklifine ilişkin "Asgari ücret üzerine yüzde 8 zam veriyorlar" diyen DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ise 250 işçinin kovulduğunu belirterek "Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de alındı. Bugün, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim buradaki çağrımız halkımızadır. Buradaki sesi duyun" açıklamasını yapmıştı.

Acar'ın sözlerini teyit eden Migros, "Us Grup, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin operasyonlarının günlerce kesintiye uğramasına ve gıda tedarik zincirinin kırılmasına yol açan eylemcilerle, arzu edilen en son şey olsa da mecburi olarak yollarını ayırmak zorunda kalmıştır" açıklamasını yaptı.

"Ortalama Yüzde 54'lük Gelir Artışı Yapıldı"

Çalışanlara prim dahil olmak üzere ortalamada yüzde 54'lük gelir artışı yapıldığı belirtilen açıklamada "Şubat ayının ilk haftası da zamlı gelir ödemeleri hesaplarına yatırılmıştır. Şeffafça bilinmesini isteriz ki, Us Grup tarafından halihazırda ortalama saatlik ücret 6,6 TL, prim dahil saatlik gelir de 9,7 TL arttırılmıştır. Bahsi geçen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artışı %80’e denk gelmektedir ki, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadır" denildi.

"Tüm Uyarılara Rağmen Eylemlerini Devam Ettirdiler"

"Bu artışı yeterli bulmayıp çalışmak istemeyen bazı kişiler, ne yazık ki çalışmayı sürdürmek isteyen arkadaşlarına da engel olmuş ve çalışma haklarını engellemiştir" denilen açıklamada "Tüm şeffaf iletişime, yakın diyaloğa, uyarılara, 2 ihtara ve defalarca sözlü açıklamalar ile doğruların anlatılmasına rağmen eylemlerini devam ettirmişlerdir. Us Grup, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin operasyonlarının günlerce kesintiye uğramasına ve gıda tedarik zincirinin kırılmasına yol açan eylemcilerle, arzu edilen en son şey olsa da mecburi olarak yollarını ayırmak zorunda kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

migros yüzde 8 250 işçi işten çıkardı kovdu doğruladı