Mila Kunis, Ashton Kutcher ve Milla Jovovich'ten Ukrayna'ya Destek

TAKİP ET

Dünyaca ünlü oyuncular Ukrayna'ya destek verdi.

Rusya, diktatör Putin'in emperyalist politikaları nedeniyle Ukrayna'yı işgale kalkıştı. Savaşın 8. günü geride kalırken birçok Rus ve Ukraynalı hayatını kaybetti. Rus diktatörü Putin'in yayılmacı emelleri karşısında Ukrayna halkı ve ordusu vatan müdafaasını sürdürürken dünya ülkelerinden Ukraynalılara destek yağıyor. Daha önce ABD'li aktör Sean Penn'in Ukrayna'ya gittiği bildirilmişti. 

ABD'li Aktör Sean Penn Ukrayna'ya Gitti



Mila Kunis ve Ashton Kutcher, Ukrayna'ya destek verdi. Ukraynalı bir oyuncu olan Kunis, Ukrayna'da yaşananların yıkcıı olduğunu belirterek "İnsanlığa yapılan bu tür haksız saldırılara bu dünyada yer yok" dedi.

Instagram'da yaptıkları video paylaşımıyla Ukrayna'ya destek açıklaması yapan Kunis, çocukken ABD'ye taşındığını ve Amerikalı olduğu için daima gurur duyduğunu belirtirken "Ukraynalı olmaktan hiç bu kadar gurur duymadığını" söyledi. Kutcher da "Bir Ukraynalıyla evli olmaktan hiç bu kadar gurur duymadım" diye konuştu.

Savaştan kaçan Ukraynalı mültecilere destek olacaklarını belirten çift, "Ukraynalıların cesaretine tanık olurken, aynı zamanda savaşın tehlikesinden kaçan Ukraynalıların çektiği akıl almaz zorluklara da tanıklık ediyoruz" diyerek GoFundMe aracılığıyla başlatılan bağış kampanyasına 3 milyon dolar bağışlayacaklarını açıkladı.  
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Ashton Kutcher (@aplusk)'in paylaştığı bir gönderi


Mila Jovovich: Kalbim Kırık ve Şaşkınım

Resident Evil filminin ünlü yıldızı Milla Jovovich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine ilişkin yaptığı Instagram paylaşımında "Doğduğum yer olan Ukrayna'da bu hafta olan olaylar karşısında kalbim kırık ve şaşkınım. Ülkem ve insanlarım bombalanıyor. Arkadaşlar ve aileler saklanıyor. Kanım ve köklerim hem Rusya hem Ukrayna'dan geliyor. Yaşanan dehşeti, ülkenin yıkılmasını, ailelerin yurtlarından olmasını, hayatların kömür oluşunu parçalanarak izliyorum. Babamın anavatanı olan eski Yugoslavya'daki savaşı ve ailemin yaşadıkları travmayı anlattıkları hikayeleri hatırlıyorum. Savaş. Sürekli savaş. Barışı getiremeyen liderler. Emperyalizmin hiç bitmeyen savaşı. Ve bunun bedelini daima kan ve gözyaşıyla ödeyen halk" ifadelerini kullandı.  
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Milla Jovovich (@millajovovich)'in paylaştığı bir gönderi

Mila Kunis Ashton Kutcher Milla Jovovich ukrayna rusya savaş