Milas Belediye Başkanı Tokat'tan Tahliye Açıklaması: Tahliye Edilen 10 Köy Halkına Kurtak, Alatepe ve Pınar Dereköy Yollarının Kullanılması Tavsiye Edildi

TAKİP ET

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ören ve çevresindeki mahallelerin tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada "Ören, Pınar, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesliyen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç" mahalleleri için tahliye kararı alındığını belirtirken Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokulu'nun toplanma yerleri olarak belirlendiğini kaydetti.

Kendi araçlarıyla tahliye edilecek vatandaşlar için "Kurtak, Alatepe ve Pınar, Dereköy" yollarının kullanılmasını tavsiye eden Başkan Tokat, Ören Marina'da bin 500 kişilik bir amfibi çıkarma gemisinin bekletileceğini ifade etti.

Vatandaşları soğukkanlılığa davet eden Tokat, yalnızca resmi açıklamalara itibar edilmesini rica etti.

Başkan Tokat bunun yanında "Günlerden beri yaptığımız uyarılara rağmen bugün bu sonucun gerçekleşmiş olmasından dolayı son derece üzgünüm" dedi.

Bölgeden gelen son görüntülerde Kemerköy Termik Santrali'nde patlamalar başladığı görülmüştü.

Başkan Muhammet Tokat resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı video paylaşımında "Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor..." ifadelerini kullanmış, daha önceki günlerde de alevlerin termik santral için bir risk oluşturduğu konusunda defalarca uyarı yapmıştı.

Milas Belediye Başkanı Tokat'tan Tahliye Açıklaması Tahliye Edilen 10 Köy Halkı Kurtak Alatepe ve Pınar Dereköy Yollarının Kullanılması Tavsiye Edildi