Millî Savunma Bakanı Akar, Bükreş Türk Şehitliği'ni Ziyaret Etti

TAKİP ET

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birinci Dünya Savaşı'nda Romanya'da şehit düşen Türk askerlerinden 935'inin defnedildiği Türk Şehitliği'ni ziyaret etti, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği Romanya'da Bükreş Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti.

Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca'nın da eşlik ettiği ziyarette, askerî bando tarafından iki ülkenin ulusal marşları çalındı. Saygı duruşunun ardından önce Bakan Akar ardından mevkidaşı Ciuca, anıta çelenk koydu. Şehitlik defterini de imzalayan Bakan Akar, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.

NATO Güneydoğu Avrupa Çokuluslu Tümeni

Bakan Akar ayrıca şehitlik ziyareti öncesinde NATO Güneydoğu Avrupa Çokuluslu Tümeni'ni de ziyaret etti.

Mevkidaşı Ciuca’nın da katıldığı ziyarette bilgilendirme alan Akar, burada görevli Türk askerleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında, Çokuluslu Güneydoğu Kolordusu Komutanı Tümgeneral Tomita Catalin Tomescu, Türkiye'de görev yaptığı üç yılı unutmadığını belirterek Türkçe kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Akar, resmî ziyaretini tamamladıktan sonra yurda döndü. Bakan Akar ve eşi Şule Akar’ı havalimanında karşılayan Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca ve eşi, havalimanındaki uğurlama törenine de katıldı.

 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Romanya Bükreş Türk Şehitliği NATO Güneydoğu Avrupa Çokuluslu Tümeni Tomita Catalin Tomescu Nicolae Ionel Ciuca