Millî Savunma Bakanı Akar, İngiltere'de: İngilizlerden Karadeniz Mesajı

TAKİP ET

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 7-9 Nisan 2021 tarihleri arasında, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın davetlisi olarak Londra'ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Millî Savunma Bakanı Akar, İngiltere’ye yaptığı iki günlük resmî ziyaret kapsamında dün, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü ve iki bakan Prince of Wales uçak gemisini ziyaret etti. 

Wallace, Akar’ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye önemli bir NATO müttefiki, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde güvenliği sürdürmekte İngiltere’nin ortağı” dedi. Öte yandan Millî Savunma Bakanlığı da söz konusu görüşmeye ilişkin, başta NATO, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler olmak üzere ikili ve bölgesel birçok konuda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Wallace, Akar ile “iki ülkenin NATO tatbikatları ve operasyonlarından sanayide işbirliğine kadar çeşitli alanlarda güçlü savunma ilişkilerini nasıl geliştirebileceklerine dair verimli görüşmeler” yaptıklarını söyledi.

Görüşmelerde ayrıca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından;

Terör örgütü PKK’nın faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin olarak Birleşik Krallık’ın bazı adımlar attığı ancak daha fazlasının beklendiği ifade edildi,

Birleşik Krallık’ın FETÖ terör örgütünün hâlâ aktif olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çekilerek FETÖ ile mücadelede ülkemize destek sağlanması ve somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı,

İngiltere ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan çeşitli silah sistemleri, araç, gereç ve yedek parçalar konusunda sıkı iş birliğimizin olduğu ve bazı kısıtlamaların kaldırılmasının bu iş birliğine daha fazla katkı sağlayacağı hatırlatıldı.

Bakan Akar, Silah Sanayii Temsilcileriyle Görüştü

Görüşmede “bölgesel güvenlik ve DEAŞ'a karşı mücadele”nin de ele alındığı belirtilirken Prince of Wales uçak gemisinde ise iki bakanın İngiliz savunma sanayiinin temsilcileriyle bir yuvarlak masa toplantısına da katıldıkları bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İngiltere Karadeniz Doğu Akdeniz Bireşik Krallık FETÖ DEAŞ IŞİD PKK YPG NATO Rusya Savunma Sanayii