"Millet Açsa Buyurun Siz Doyuruverin" Diyen Erdoğan'a CHP ve İYİ Partili İsimlerden Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdoğan'a tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara, neymiş? Millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyuruverin'' dedi.

'Cumhurbaşkanlığı' görevini yürütmesine rağmen parti liderlerine 'buyurun siz doyuruverin' diyen Erdoğan, sosyal medyanın gündemine otururken parti üyelerinin de hedefi oldu. 

Sen Sandığı Getir, Biz Gerisini Hallederiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener, ''Senin şirazen artık iyice kaydı Sayın Erdoğan, Milletinin zor durumuyla alay etmek, bir Cumhurbaşkanı'na yakışmaz. Sen hiç merak etme, ilk seçimde seni gönderip insanlarımızı onları mahkum ettiğin bu çileden kurtaracağız. Sen sandığı getir, biz gerisini hallederiz” ifadelerini kullandı. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Ağbaba ise, "Karnı aç olanlar doyar ama gözü aç mensuplarınız yüzünden memleket şu an bu halde. 2,8 milyon kişiyi 39 TL'ye mahkûm ettiniz 20 milyon kişiyi sosyal yardıma muhtaç ettiniz. 10 milyona yakın insanı işsizliğe mahkum ettiniz. Esnafı, çiftçiyi perişan ettiniz.. Halkımızı doyuracaktık, ona da engel oldunuz. Halkımıza ekmek verecektik, Halk Ekmek'e el koydunuz  Belediyelerimizin yardım hesaplarına el koydunuz. Vergileri Cengizgillere, devleti mafyaya teslim ettiniz İktidardan gittiğinizde, ülke kaynakları halk için kullanılacak" dedi.

chp iyi parti erdoğan açları siz doyurun meral akşener veli ağbaba