Millet Bahçesi ve Camii Yapılacaktı: Cebeci Stadı'nın Yıkımı Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi

TAKİP ET

Millet bahçesi ve camii inşaatı yapılmak üzere yıkımına başlanan Cebeci Stadı hakkında idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cebeci İnönü Stadyumu'nun yıkımına karar verilmiş ve yıkıma da başlanmıştı.

TMMOB'nin Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada mahkeme tarafından yıkım kararına isnat olarak gösterilen belge ve hukuki gerekçelerin belediye tarafından iki hafta için gönderilmesine ve bu süreçte de yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Geçtiğimiz süreçte stadyum önünde birçok meslek örgütünün yaptığı ortak açıklamada Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Tıpkı Saraçoğlu Mahallesi’ni atıl hale getirip dönüştürmeye zemin hazırladıkları gibi, burada da koltukları sökmeye başladılar. Vinçle müdahale etmeye başladılar.

Oysa hem Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi hem de Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin alana ilişkin davası devam ediyor. Hukuksal süreçler tamamlanmadan kamu vicdanında kabul görmeden burayı yıkarak yeşil alan yapıyoruz denilerek betonlaşmasına izin vermeyeceğiz.

Burası 100 yılı aşkındır spora sanata kültüre, ev sahipliği yapmış, insanların bisiklet sürdükleri bir alan. Özellikle bu bölgeye kocaman bir cami yapılacak. Parkla cami ilişkisi nerede görülmüş? Dolayısıyla bugün gördüğünüz bu tahribatın sorumlusu iktidardır. Cebeci Stadyumuna sahip çıkma mücadelesi bitmeyecek" demişti.

Millet Bahçesi ve Camii Yapılacaktı Cebeci Stadı'nın Yıkımı Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi