"Millet Gökte Uçak Aramaktan Yoruldu, Balıkesir Havaalanı'na Teker Koyan Bir Tek Uçak Yok"

TAKİP ET

CHP Milletvekili Ensar Aytekin'in iddialarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi cevap verdi.

"Uçak inmeyen havaalanına 1milyon150bin Kw’lık elektrik ihalesi yapılıyor. AKP’nin Zafer Havaalanından sonraki en büyük israfı Balıkesir Havaalanı’dır" diyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'e yanıt veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) açıklamasında "Havalimanına düzenlenen seferler, seferlerin çeşitliliği, sefer sayıları, fiyat uygulamaları ve zamanları bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak hava yolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda hava yolu şirketleri tarafından belirlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Cevap Beklerken İtiraf Göndermişler

DHMİ'den gelen açıklamaya "DHMİ durumu itiraf etmiştir. Cevap beklerken, itiraf göndermişler" diyen Aytekin, "Enerji temini için ihaleye çıkılmaması halinde piyasa fiyatı ile yetkili dağıtım şirketinden mecburen elektrik alımı her halükârda devam edecektir demişler. Hava yolu şirketleri tercih etmiyor demişler. Güzelce itiraf etmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"'Balıkesir Merkez Havalimanında Ticari, Hava Ambulans, Özel Jet, Jandarma Trafik Denetleme Hava Araçları ve yangınla Mücadele Uçuşları yapılmaktadır' deniliyor" diyen Aytekin, "Millet gökte uçak aramaktan yoruldu, teker koyan bir tek uçak yok. Anlaşılıyor ki Balıkesir Merkez Havaalanına yolcu uçağı gelmeyecek, AKP’liler ellerinde çiçeklerle gelen yolcuları karşılayamayacak. Bari kargo uçaklarını Balıkesir’e yönlendirin, ulaştırma ağını hızlandırın" ifadelerini kullandı.

"Millet gökte uçak aramaktan yoruldu, teker koyan bir tek uçak yok. Anlaşılıyor ki Balıkesir Merkez Havaalanına yolcu uçağı gelmeyecek, AKP’liler ellerinde çiçeklerle gelen yolcuları karşılayamayacak. Bari kargo uçaklarını Balıkesir’e yönlendirin, ulaştırma ağını hızlandırın" diyen Aytekin "Bari milli uçağımızı Balıkesir’e indirin, DHMİ açıklamasına göre havaalanı ve Balıkesir üzerindeki hava trafiği gayet müsait, Balıkesir Havaalanı bu gururu yaşamak istiyor!" şeklinde konuştu.

Millet Gökte Uçak Aramaktan Yoruldu Balıkesir Havaalanı'na Teker Koyan Bir Tek Uçak Yok