Millet İttifakı 20 İlde Ortak Liste Yapmayı Planlıyor İddiası

TAKİP ET

NTV'nin haberine göre, 41 ilde Millet İttifakı'nı oluşturan her siyasi partinin kendi amblemiyle seçimlere girmesi bekleniyor. Ancak, 20'ye yakın ilde altı siyasi partinin ortak liste çıkarması planlanıyor.

Seçime sayılı günler kala, Millet İttifakı'nın listelerinde en çok milletvekili çıkarılmasını sağlayacak formüller üzerinde çalışıldığı bildirildi.

NTV'nin haberine göre, 41 ilde her siyasi parti kendi amblemiyle seçimlere girecek. Ancak, 20'ye yakın ilde altı siyasi partinin ortak liste çıkarması planlanıyor. Ayrıca, bazı illerde Saadet Partisi, Deva ve Gelecek Partisi'nin üçlü ittifak yapması gibi formüller de devrede.

Yeni seçim yasası ile oyların ittifaktaki büyük partiye milletvekili kazandırması sistemi sona erdi. Bu nedenle, güçlü olan partilerin listelerine daha az oy alabilecek partilerin adaylarının alınması planlanıyor. Ortak liste oluşturmanın önemi vurgulanıyor. Millet İttifakı, seçmenlerin oylarını boşa gitmekten kurtarmak için ortak liste arayışı içerisinde.

İYİ Parti'nin kendi listesini oluşturmaktan yana olduğu ve CHP'nin ise dört siyasi partiye seçilebilecekleri noktalardan 25-30'a yakın milletvekilliği vermesi gündemde. Bu da Millet İttifakı'nın listelerinde daha fazla milletvekili çıkarılmasına yardımcı olacak bir formül olarak görülüyor.

Listelerdeki adaylar konusunda da çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Partilerin güçlü adaylarını öne çıkarması bekleniyor. Ayrıca, kadın, genç ve engelli adayların da listelerde yer alması hedefleniyor.

 

millet ittifakı ortak liste seçim