Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı Geçiyor

TAKİP ET

Metropoll Araştırma'nın son anketinde Millet İttifakı'nın, Cumhur İttifakı'nı geçtiği görülüyor.

Metropoll Araştırma'nın yayınladığı son ankette AKP’nin oy oranı yüzde 32,6 olarak görünürken, MHP ise yüzde 7,4 ile baraj altında kaldı. CHP ile İYİ Parti’nin toplam oy oranı, Saadet Partisi'nin oyu da hesaba katıldığında Cumhur İttifakı’nı geride bıraktı.

Metropoll Araştırma, “Türkiye’nin Nabzı Ekim 2021” çalışması kapsamında yurttaşlara yönelttiği “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunun sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı.

MHP Baraj Altı

Yayınlanan ankete göre AKP’nin oy oranı, kararsızlar dağıtıldığında bile yüzde 30’lara doğru gerileyerek yüzde 32,6 oldu. Cumhur İttifakı’nın diğer üyesi MHP’nin oy oranı ise yüzde 7,4 olarak kayıtlara geçti. Yüzde 10’luk seçim barajının gelecek seçimlerde de uygulanacağı düşünülürse, bu oran MHP’nin baraj altında kalacağına işaret etti.

Saadet Partisi Faktörü

Millet İttifakı'nın oy oranı ise Cumhur İttifakı'na yakın çıktı. CHP’nin kararsızlar dağıtıldığında oy oranı yüzde 25,2, İYİ Parti’nin ise yüzde 14,3 oldu. İki partinin yüzde 39,5 olan toplam oy oranı, Cumhur İttifakı’nın yüzde 40’lık oy oranını Saadet Partisi’nin 1,7’lik oyu da hesaba katıldığında, geride bırakıyor.

Öte yandan araştırmada kararsızlar ve protesto oy vereceğini söyleyenlerin toplamının yüzde 20’lere yakın olması da dikkat çekti.

seçim kararsızlar partiler akp chp iyi parti mhp parti diğer oy metropoll anket