Millet İttifakı DEVA ve Gelecek'le Genişleyecek

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın DEVA ve Gelecek Partilerinin katılımıyla genişletilmesi konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre parlamenter sistemi savunan 6 partinin Millet İttifakı'nda yer alması konusunda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin mutabakata vardığı bildirildi.

Bir süredir parlamenter sisteme geçiş konusunda görüşmeler halinde olan 6 partinin, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin seçime Millet İttifakı çatısı altında seçime girmesi konusunda uzlaşıldı.

Şimşek'in aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP'den ayrılan iki parti DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'na katılması konusundaki kamuoyu araştırmalarının halkın iki partiyi Millet İttifakı'nda görmek istediğini göstermesini dikkate alan liderler, son günlerde sıklaştırdıkları ikili görüşmelerde bu konuya yer veriyor.

AKP'yi Hep Birlikte Yeneceğiz

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderleri ile daha sıkı temas halinde olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Davutoğlu ve Babacan'a gelecek aylarda İttifak'a katılım teklifini resmi olarak yapacağı ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti lideri Akşener'e bu konuda "Dostlarımızla bir arada olmalıyız. AKP’yi hep birlikte yeneceğiz" dediği bildirildi.

Bunun yanında 6 partinin yeni getirilecek olan parlamenter sistemin eski parlamenter sistemin noksanlarından azade biçimde düzenlenmesi ve demokrasinin tam olarak oturtulması gerektiği konusunda fikir birliği içinde olduğu ifade edildi.

Millet İttifakı DEVA ve Gelecek'le Genişleyecek iyi parti chp kemal kılıçdaroğlu gültekin uysal meral akşener ahmet davutoğlu ali babacan temel karamollaoğlu katıldı katılıyor katılacak katıldılar kat