'Millet İttifakı'na Katılıma DEVA Partisi Sıcak Bakmıyor'

TAKİP ET

Barış Pehlivan, Millet İttifakı'nın açıklanan yeni seçim kanunu düzenlemesine ilişkin yaptığı görüşmeyi yazdı.

Barış Pehlivan, Cumhuriyet'teki köşesinde kaleme aldığı yazısında güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda anlaşmaya varan altı partinin iki gün önce Ankara'da tekrar bir araya geldiklerini belirtti.

Pehlivan, İYİ Parti'den Şenol Sunat, Gelecek Partisi'nden Nedim Yamalı, Demokrat Parti'den Serhan Yücel gibi parlamenter sistem görüşmelerinde yer almayan üç yeni ismin bulunduğu toplantıdaki isim değişikliklerinin "Yol haritası için artık partilerin hukukçu kurmaylarından ziyade, siyasi işlerden sorumlu yöneticilerinin görevlendirilmesi tercih edilmiş" şeklinde yorumlandığını belirtti.

"DEVA Partisi Sıcak Bakmıyor"

AKP ve MHP'nin seçim kanunu değişikliğinin görüşüldüğünü belirten Pehlivan, yeni düzenlemedeki milletvekili sayısının hesaplanmasına ilişkin değişikliğin altı parti için sürpriz olduğunu kaydetti.

Pehlivan, "DEVA Partisi’nin 'İttifak içinde de olabiliriz ama acele etmenin bir anlamı yok artık' düşüncesinde olduğu öğrenildi. Yani Millet İttifakı’na katılım konusunda DEVA net değil. Ancak 'Cumhurbaşkanlığı konusunda fikir birliği içindeyiz, yine tek aday çıkarırız' şeklindeki çizgilerinde bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

Mustafa Yeneroğlu'nun Pehlivan'a Cevabı

Seçim kanunu düzenlemesinin partileri CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeye zorladığının gündeme geldiğini belirten Pehlivan, bu olasılığı DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na sorduğunu belirterek Yeneroğlu'nun şu cevabı verdiğini aktardı:

"Partimizin ilgili kurullarında bu konu henüz görüşülmedi. Ancak benim şahsi görüşüm, DEVA’nın kendi kimliğiyle ve kendi logosuyla seçime katılmasıdır."

Asıl Karar 27 Mart'ta

Pehlivan asıl kararın Ali Babacan'ın davetiyle liderlerin üçüncü kez bir araya geleceği 27 Mart'ta verileceğini açıkladı. Pehlivan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

deva partisi ali babacan millet ittifakı altı parti gelecek partisi saadet partisi demokrat parti iyi parti chp barış pehlivan sıcak bakmıyor